Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw televisieprogramma over werk zoeken en werk vinden

Datum nieuwsfeit: 24-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gouda, 22 maart 1999

Nieuw televisieprogramma over werk zoeken en werk vinden

Start op Zes: realistisch beeld van vele werkplekken

"Start op Zes", het nieuwe locatieprogramma van Start Uitzendbureau en SBS6 komt in de derde aflevering vanuit Eindhoven waar presentatoren Pauline Daalder en Joost Buitenweg kijken wat voor werk er in deze stad te vinden is. Bijzondere aandacht is er dit keer voor een speciaal project voor het behalen van het groot rijbewijs en het detacheren van administratief personeel. Start Uitzendbureau is het eerste uitzendbureau in Nederland dat een werkprogramma in deze vorm op televisie brengt.

In Eindhoven brengt Joost een bezoek aan Zutrans, een groot transportbedrijf, waar hij Gabriele ter Maten ontmoet. Gabriele is specialist Transport en Logistiek bij Start in Breda en vertelt dat het bedrijf dringend op zoek is naar goed geschoolde chauffeurs. Start Uitzendbureau kan hierin direct bemiddelen omdat zij samenwerkt met verkeersschool Smits. "Er is veel vraag naar geschoolde chauffeurs. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen biedt Start in samenwerking met Smits een opleiding voor chauffeurs. Deelnemers moeten de opleiding zelf financieren en Start geeft vervolgens werkgarantie," aldus Ter Maten, "het "Smitsproject" is met name bedoeld voor mensen die van baan willen veranderen, dus duidelijk een omscholingsproject."

Passend werk

Presentatrice Pauline brengt samen met Start-intercedent Nicole Wesselingh een bezoek aan de vreemdelingendienst waar zij een aantal administratieve krachten gedetacheerd heeft. Met een detacheringscontract komt de uitzendkracht voor bepaalde tijd in dienst van Start Uitzendbureau. De uitzendorganisatie wordt eigenlijk werkgever en neemt het financiële risico van doorbetaling van loon op zich, ook als er geen werk is voor de gedetacheerde. Deze is dus voor de duur van het contract verzekerd van salaris en passend werk. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor pensioenopbouw en het afsluiten van een hypotheek.

Actueel banenoverzicht

De Mobiele Start-vestiging, een truck met oplegger, staat iedere week in een andere plaats in Nederland. In elke aflevering worden vanuit deze plaats twee mensen op zoek naar werk, op de voet gevolgd. Het programma geeft een realistisch beeld van diverse werkplekken.In iedere uitzending is een actueel overzicht van een selectie van het banenaanbod van Start Uitzendbureau opgenomen.Via het speciale telefoonnummer 0900-0966 kan de kijker direct reageren op de beschikbare functies.

"Start op Zes" wordt iedere zondag van 16.15 tot 16.45 uur uitgezonden. Van maandag tot en met vrijdag van 12.25 tot 12.55 uur en zaterdag van 15.00 tot 15.30 uur wordt het programma herhaald


Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Start Uitzendbureau, de heer E. Theunissen, tel (0182) 695028.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie