Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen noodlokalen voor basisschool-west in Cappele/IJssel

Datum nieuwsfeit: 24-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Geen noodlokalen bij openbare basisschool-west

De openbare basisschool \"West\" heeft vanaf april behoefte aan twee lokalen om het nog steeds groeiend aantal leerlingen op te vangen. Het college stelt voor uit te wijken naar het Albedacollege aan de Van Speykstraat in Capelle-West. Op deze locatie staan leslokalen leeg die per direct beschikbaar zijn.

Inmiddels is gestart met de bouw van acht lokalen bij de bijzondere basisschool \'De Fontein\'. Deze lokalen - op 150 meter afstand van de obs \"West\" - worden in september opgeleverd en in gebruik genomen voor leerlingen van de obs \"West\".
Dit betekent dat de leerlingen van twee groepen van april tot de zomervakantie moeten uitwijken naar lokalen in het Albedacollege. Het plaatsen van noodlokalen zou de gemeente ongeveer 100.000 gulden kosten.
Het college is van mening dat deze hoge investering, gezien het zeer tijdelijk karakter van de maatregel, het plaatsen van noodlokalen niet rechtvaardigt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie