Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: Correctie op uitspraken in UN over Statenvergadering

Datum nieuwsfeit: 25-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij afdeling Utrecht

SP: Correctie op uitspraken in UN dd 24-3-99 over de Statenvergadering

Utrecht, 25 maart 1999

Wellicht door de matige akoestiek in de Utrechtse statenzaal heeft uw verslaggever bij de statenvergadering van 24 maart ["Oudewater moet bij Utrecht blijven"] het een en ander gemist, waardoor zijn samenvatting van de feiten niet geheel klopt Niet alleen de VVD-er Derriks, maar ook de SP-fractie respecteert het verzoek van de gemeente Oudewater om ingedeeld te worden bij Zuid-Holland. We hebben hierover zelfs uitgebreid het woord gevoerd, daarmee de toorn over ons afroepend van de SGP-er Nagtegaal, die als nestor het woord voerde namens de overige partijen. Met als letterlijke conclusie: "Als er op het schoolplein een potje geknokt wordt win je het respekt van de omstanders als je het ook durft op te nemen tegen de sterkste jongens van de school. Laat ik ze voor het gemak maar Utrecht en Amersfoort noemen. Niet als je dat kereltje van de onderbouw van twee turven hoog (Oudewater dus) te grazen neemt." Zoals ook in ons verkiezingsprogramma te lezen valt verbinden wij wel één voorwaarde aan de overgang: een tweederde meerderheid van de inwoners dient per referendum de overgang te steunen.

Ook bij de discussie over het extra geld voor de wegen ["Provincie: toch geld voor wegen] is het verslag niet helemaal correct. D66-woordvoerdster Horsmans kon weliswaar haar oren niet geloven toen ze hoorde dat het CDA en de PvdA overstag gingen, maar diezelfde D66-fractie steunde vervolgens zelf óók het voorstel. Als CDA, PvdA en D66 de poot hadden stijf gehouden was het feest niet doorgegaan. Nu waren alleen RPF/GPV, SP en (deels) GroenLinks tegen de subsidies en kreeg de VVD f15 miljoen extra voor een portie asfalt en beton. In de conclusies van uw commentaar kan ik mij overigens geheel vinden.

P.F.C. Jansen
Statenfractie Socialistische Partij provincie Utrecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie