Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen/Haren

Datum nieuwsfeit: 25-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 25-03-99

Persbericht district Groningen/Haren/
Dagelijkse berichten stad Groningen

Twee vreemdelingen aangehouden

In een woning aan het Toplicht werden gisteren twee buitenlandse vrouwen aangehouden. De politie stelde een onderzoek in de woning in naar aanleiding van overlastklachten. Op dat moment vluchtten de beide dames de woning uit. Zij konden bij de buren worden aangehouden. Hierbij bleek dat de dames niet in het bezit waren van geldige verblijfsvergunningen. Zij werden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Bedelaar opgepakt
Op de Zwanestraat werd gistermiddag een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man viel passanten op straat lastig en vroeg hen om geld. Na verhoor en een proces verbaal werd hij heengezonden.

Alcohol
Op de Noorderhaven werd een 26-jarige Groninger aangehouden onder invloed van alcohol. Hij bestuurde een auto terwijl bij controle bleek dat de man ruim 1 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een geldboete opgelegd.

*Ook op het Damsterdiep werd een 55-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan een onderzoek. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal fiets
Een 26-jarige man uit Groningen werd vannacht aangehouden nadat hij op de Pelsterdwarsstraat een fiets had weggenomen. Hij verbrak het slot en ging er met de fiets vandoor. Op de Poelestraat kon de verdachte worden achterhaald. Hij kreeg een proces verbaal en werd daarna heengezonden.

Dief betrapt
Bij een bouwplaats aan de Westersingel werd gistermiddag een 36-jarige stadjer betrapt. Hij nam uit een bouwkeet een lap-top-pc weg en werd daarbij door het personeel betrapt. De verdachte liet de lap-top achter, maar zag zelf kans te vluchten. Hij kon in de omgeving worden aangehouden en is ingesloten.

Ongeval met letsel
Op het Overwinningsplein werd een 16-jarig bromfietster uit Eelde aangereden door een automobilist. Het meisje kreeg van de afslaande automobilist geen voorrang. Zij liep daarbij nek- en heupletsel op en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Ongeval met alcohol
Op de Eendrachtskade werd gisteravond een 40-jarige Groniger aangehouden. De man bleek een aanrijding te hebben veroorzaakt met een geparkeerde auto. Bovendien verkeerde de verdachte onder invloed van alcohol. Controle leerde dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Beide voertuigen werden weggesleept.

Inbrekers betrapt
In de Lutkenieuwstraat betrapte de politie afgelopen nacht een 30-jarige Groninger. De man had een ruit vernield van een pand in die straat. Getuigen belden de politie, die de verdachte in de omgeving van het pand kon aanhouden. De man werd ingesloten.
*Ook op Zonnelaan kon een 30-jarige inbreker uit Groningen worden aangehouden. De verdachte had zich in een schoolgebouw verstopt nadat hij daar was binnengedrongen. De man werd voor een nader onderzoek ingesloten, omdat hij nog enkele van diefstal afkomstige goederen bij zich had.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie