Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studiedag over egels en infrastructuur

Datum nieuwsfeit: 26-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

‘Egels onder Weg’

Een studiedag over egels en infrastructuur

Vrijdag 26 maart 1999, Muziekcentrum Vredenburg, Utrecht

De egel geldt als een klassiek voorbeeld van het conflict tussen verkeer en dieren. Verkeersslachtoffertellingen geven aan dat het om gemiddeld twee doodgereden egels per kilometer weglengte per jaar gaat. Voor heel Nederland wordt het aantal egels dat jaarlijks wordt doodgereden op tenminste ongeveer 100.000 geschat, en mogelijk zijn het er zelfs meer dan 200.000. De Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming (VZZ) heeft, in opdracht van Rijkswaterstaat, Dienst Weg- en Waterbouwkunde (RWS-DWW), de afgelopen vijf jaar onderzoek verricht naar de relatie tussen egels en infrastructuur en organiseert naar aanleiding hiervan een afsluitende studiedag: ‘Egels onder Weg’.

Sprekers uit binnen- en buitenland zullen verslag doen van recent onderzoek naar egels, wegen en verkeer. De sprekers gaan zowel in op de aard, de omvang en het effect van de verkeerssterfte onder egels als op de vraag hoe deze verkeerssterfte kan worden teruggedrongen. De resultaten van een VZZ onderzoek naar de relatie tussen de locatie van doodgereden egels en de inrichting van het landschap in een zone aan beide zijden van een weg staan hierbij centraal. Door de problematiek en mogelijke oplossingen voor egels in beeld te brengen hopen we uiteindelijk niet alleen het aantal fauna-verkeersslachtoffers te beperken, maar ook de barrière-werking van infrastructuur te verminderen.

De studiedag is vooral bedoeld voor personen die werkzaam zijn op het gebied van infrastructuur, de aan infrastructuur gekoppelde faunavoorzieningen, of de studie en bescherming van fauna in het algemeen. Daarnaast richt de dag zich op beleidsmedewerkers natuur & landschap en ruimtelijke ordening, en op landschapsecologen, landschapsarchitecten, planologen en dierecologen.

Kosten deelname (incl. lunch): f 40,-; Studenten, AIO’s en OIO’s f 30,-; genodigden, leden VZZ en medewerkers RWS gratis

Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming (VZZ) ‘Egels onder Weg’ Oude Kraan 8, 6811 LJ Arnhem tel.: 026-3705318, fax: 026-3704038, e-mail: (zoogdier@bigfoot.com)

De pers wordt van harte uitgenodigd deze dag bij te wonen. Als u belangstelling heeft kunt u zich aanmelden bij de VZZ. Deelname (incl. lunch) is voor journalisten gratis.

Op de dag zelf wordt een infomap uitgereikt met o.a. samenvattingen van de presentaties.

Na iedere presentatie is er gelegenheid tot het stellen van een aantal vragen. Daarnaast kunt u de sprekers natuurlijk ook tijdens de pauzes of direct na afloop van het programma benaderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisator van de studiedag: Marcel Huijser, tel/fax: 0320-232314; e-mail: (marcel.p.huijser@bigfoot.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie