Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 26-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 25-03-99

Persberichten 25 maart/

Berichten uit Helmond
Helmond: Verkeersongeval met letsel

Een 34-jarige Helmonder is vandaag omstreeks 04.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijpelbergseweg. De man reed met zijn auto, eerst tegen een lantaarnpaal en vervolgens tegen een verkeersbord. Met een hersenschudding is de man ter observatie opgenomen in een ziekenhuis.

Helmond: Verkeersongeval met letsel
Vanmorgen is omstreeks 07.25 uur, op de kruising Geldropseweg / Brand, een fietser aangereden door een laadschop. De laadschop, bestuurt door een 29- jarige Helmonder, reed vanaf de Brand de kruising op. Hij zag de fietser, een 40-jarige Helmonder te laat. In de bak van de laadschop stond een trilplaat, met de steel naar voren. (trilplaat= apparaat om stenen aan te trillen). De fietser kwam met zijn hoofd tegen deze steel en viel vervolgens achterover op de grond. De fietser is naar het ziekenhuis vervoerd.

Berichten uit Eindhoven
Eindhoven: Steekpartij

Donderdagmorgen om 2.45 uur zijn door de politie in de Terwestenstraat een 36-jarige en een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee waren betrokken bij een vechtpartij in die straat. Uiteindelijk werd de vechtpartij met messen beslecht. De 38-jarige man werd daarbij met een mes in de buik gestoken. De 36-jarige man raakte ernstig gewond aan een van zijn ogen. Beide vechtersbazen zijn aangehouden en daarna opgenomen in een ziekenhuis. De juiste toedracht van de vechtpartij is niet duidelijk. De betrokkenen wilden geen verklaring over de aanleiding tot de vechtpartij geven. De politie van Tongelre stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Beroving
Woensdagavond rond 19.00 uur werd een 14-jarige jongen uit Nederwetten op de Airbornelaan door twee onbekende jongens van zijn portemonnee beroofd. Het slachtoffer fietste tussen de Kosmoslaan en de Schutterlaan. Door twee jongens op een rood / witte bromscooter werd hij tot stoppen gedwongen. De twee eisten de portemonnee van het slachtoffer. De jongen gaf zijn portemonnee met een bibliotheekpas, een bankpasje en een toeristenkaart af, waarop de daders vertrokken.

Eindhoven: Overlast drugs Grote Berg aangepakt
Woensdagavond tussen 20.45 en 22.15 uur zijn door de politie van de Eindhovense binnenstad tijdens een actie in een café aan de Grote Berg vijftien personen aangehouden. De actie richtte zich op de aanpak van de drugshandel en de daarmee gepaard gaande overlast rondom een café aan de Grote Berg. Die overlast bestond uit het gebruik van drugs in de portieken van woningen en het aanspreken van passanten om drugs te kopen. Bij de actie is kleine hoeveelheid heroïne en 1,5 ons soft drugs (hash en wiet) aangetroffen en in beslaggenornen. Vier personen, de 35-jarige eigenaar van het café, de 30-jarige beheerder, een 19-jarige van drugshandel verdachte Veldhovenaar en een 38-jarige van drugshandel verdachte Eindhovenaar zijn in verzekering gesteld. De andere aangehouden verdachten, waaronder twee Eindhovense meisjes van 15 jaar: zijn nadat proces-verbaal tegen hen was opgemaakt, naar huis gestuurd. De meeste aangehouden verdachten kwamen uit Eindhoven, eentje kwam er uit Heimond en een uit Bergeijk. Verschillende aa ngehouden personen hadden kleine hoeveelheden drugs bij zich. Er zijn ook enkele messen in beslaggenomen. Er waren 25 politiemensen bij de actie betrokken.

Eindhoven: Onder invloed
Een 34-jarige Eindhovenaar kreeg donderdagmorgen om 2.00 uur een rijverbod van twee uren nadat politieagenten drankgebruik bij hem constateerden. De man reed met zijn auto op het Kraanven en blies bij de controle 0,8 pro mille. Dit leverde hem een boete van f. 390.- op. Hij had nog een andere boete van f. 150,- bij de politie openstaan. Die werd tevens geïnd.

Een 54-jarige vrouw uit Maarheeze veroorzaakte donderdagmorgen om 2.30 uur met haar auto een aanrijding op de Leenderweg. Ze reed tegen een geparkeerde auto. Die auto werd zelfs helemaal uit het parkeervak geduwd. Daarna botste ze tegen een boom om half op het fietspad en half op het trottoir tot stilstand te komen. De bestuurster had stevig gedronken Ze was niet meer in staat om naar behoren een blaastest te doen. Er werd bij de vrouw een bloedproef afgenomen. Haar rijbewijs moest ze inleveren en bovendien wordt legen haar proces-verbaal opgemaakt

Eindhoven. Autoinbreker door eigenaar gepakt
Woensdagavond rond 19.30 uur werd een 42-jarige Eindhovenaar op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was in een geparkeerde auto op de Dr Willem Dreesstraat. De eigenaar van de auto zag de man in zijn auto bezig met het demonteren van zijn Co- wisselaar. De man haalde hulp en met vereende krachten werd de inbreker aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie heeft de 42-jarige Eindhovenaar ingesloten.

Eindhoven: Man verdacht van uitlokking brandstichting Woensdagmiddag om 14.50 uur is in Eindhoven een 55-jarige man uit het Duitse Muilheirn aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij een brandstichting in een zonnecentrum aan de Keizer Karel V singel in Eindhoven heeft uitgelokt. De verdachte was mede-eigenaar van dit zonnecentrum De zaak brandde in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 september 1998 uit. Uit onderzoek bleek dat de brand gesticht was. De man is aangehouden ra onderzoek. Hij wordt ook verdacht van poging tot oplichting (het innen van verzekeringsgelden). Voor het onderzoek is woensdag ook op drie plaatsen huiszoeking gedaan twee in Eindhoven en een in Veldhoven). Daarbij is administratie in beslag genomen.

Eindhoven: Auto gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag is er aan de Havensingel een personenwagen gestolen. Het is een zwarte VW Golf met het Belgisch kenteken JEU 637. In de auto lag eenjas van f 249,-.

Eindhoven: Autogordelcontrole
Op donderdag 25 rnaart tussen 9.30 en 10.30 uur is op de Hurkstraat een controle gehouden op het dragen van de autogordel. Er zijn in het totaal 14 bestuurders bekeurd.

Eindhoven: diefstal personenauto
Donderdag tussen 09.00 uur en 18.45 uur, is er vanaf de Stationsweg een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur wit, voorzien van het kenteken RX-56-FS, weggenomen

Berichten uit Valkenswaard
Brandje

Woensdagmiddag omstreeks 17 uur werd gemeld dat brand was ontstaan in een wasdroger. Bleek dat in een woning aan de Cornelisdal te Valkenswaard, een wasdroger vlam had gevat. Toen de brandweer terplaatse kwam was het vuur reeds gedoofd. Er was wel schade aan de wasdrager. In de woning was een lichte rookontwikkeling.

Controle
Heden ochtend werd roodlichtcontrole gehouden op de Eindhovenseweg te Valkenswaard. Hier werden geen overtredingen geconstateerd. Bij een soortgelijke controle op de Leenderweg werden vier automobilisten bekerd voor het rijden door.het rode licht.

Valkenswaard: Aanhoudingen na diefstal
Donderdagmiddag om 17.15 uur, zijn op de weekmarkt drie vrouwen in de leeftijd van 14, 17 en 19 jaar aangehouden. De drie jongedames worden ervan verdacht op de weekmarkt kleding en sieraden te hebben weggenomen. Bij controle van een tas van een van de verdachten werd een paar leren laarzen en een paar schoenen aangetroffen. De verdachten allen afkomstig uit Valkenswaard, zijn overgebracht naar het politiebureau en inverzekering gesteld. De aangetroffen goederen zijn inbeslaggenomen.

Berichten uit Veldhoven
Kievitseieren

Op woensdagmiddag 24 maart isdoor de politie van de afdeling Veldhoven, aan de Strijpsebaan te eindhoven, een 67-jarige veldhovenaar bekeurd. De man was, op een perceel akkerland, kievitseieren aan het zoeken. De man was niet in het bezit van een vergunning van de grondgebruiker. ook had hij geen eierzoekkaart. hij had reeds zeven eieren gevonden. Deze zijn in beslag genomen.

Vals geld
Bij het opmaken van de kas van een restaurant aan de Dorpstraat te Veldhoven, is een vals biljet van 25 gulden aangetroffen. Het biljet is vermoedelijk afgelopen weekend al ontvangen. het is onbekend wie met het valse biljet heeft betaald. De politie heet het valse geld inbeslaggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...