Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dividendverwachting RG Divirente Fund

Datum nieuwsfeit: 26-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Robeco

25 maart 1999

DIVIDENDVERWACHTING RG DIVIRENTE FUND

Evenals in de afgelopen jaren zal RG Divirente Fund ook dit jaar in november een interimdividend uitkeren. Naar de huidige verwachtingen zal het interimdividend uitkomen op een bedrag tussen EUR 1,00 en EUR 1,25 per aandeel.

Toelichting

Veel beleggers houden aandelen RG Divirente Fund aan teneinde in Nederland bestaande fiscale dividendvrijstellingen te benutten. Deze bedragen NLG 1000,-- (alleenstaanden) respectievelijk NLG 2000,-- per jaar. Het aantal aandelen RG Divirente Fund dat nodig is om de vrijstelling vol te maken is uiteraard afhankelijk van het dividend per aandeel. De hoogte van het dividend wordt vooral bepaald door enerzijds het verloop van de rente-inkomsten op de beleggingsportefeuille en anderzijds door het verloop van het aantal uitstaande aandelen. Een en ander resulteert nu in een verwacht interimdividend tussen de EUR 1,00 en EUR 1,25 per aandeel. Om bij een dividend van EUR 1,00 de dividendvrijstelling van NLG 1.000,-- vol te maken zijn circa 454 aandelen RG Divirente Fund benodigd. Bij een dividend van EUR 1,25 is het benodigde aantal aandelen circa 363. Voor een dividendvrijstelling van NLG 2.000,-- gelden de dubbele aantallen aandelen. Het interimdividend over het boekjaar 1998, tevens het totale over het boekjaar 1998 betaalde dividend, bedroeg NLG 2,36 (EUR 1,07).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie