Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Utrecht ondersteunt fusie Jaarbeurs en RAI

Datum nieuwsfeit: 26-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
25 maart 1999

PROVINCIE UTRECHT ONDERSTEUNT FUSIE JAARBEURS EN RAI

De Jaarbeurs en RAI dreigen hun sterke positie op de internationale markt als beursorganisatoren kwijt te raken als het ministerie van Economische Zaken geen toestemming geeft voor een fusie van de twee bedrijven. Een dergelijke "tweederangspositie" kan, nog los van de directe gevolgen voor deze organisaties, uiterst nadelige gevolgen hebben voor de provinciale economie en werkgelegenheid, zo stellen Gedeputeerde Staten van Utrecht in een brief die op 24 maart is verzonden aan de minister van Economische Zaken.

GS ondersteunen daarmee de aanvraag van RAI en Jaarbeurs bij het ministerie van Economische Zaken om - op grond van het algemeen belang - een fusie toe te staan. In juli 1998 had de Nederlandse Mededingingsautoriteit dit verzoek afgewezen omdat een fusie tot een machtspositie op de Nederlandse markt zou leiden. RAI en Jaarbeurs stellen daartegenover dat het criterium voor beoordeling van de aanvraag internationale mededinging moet zijn. Beide organisaties werken op een veel grotere, Europese en internationale markt. Om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden, is fusie noodzakelijk.

GS ondersteunen beide ondernemingen in deze opzet omdat het aansluit bij de gewenste ontwikkeling van de provincie Utrecht en de toenemende internationalisering in het bedrijfsleven. Belangrijke argumenten zijn de gevolgen voor de economie, de werkgelegenheid en de voorzieningenstructuur. "Wij hechten er dan ook aan dat het natuurlijke economische ontwikkelingsproces van RAI en Jaarbeurs, gericht op een sterke internationale positie, wordt versterkt", aldus GS.
(Voor informatie: Walter Sans, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 24 34)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie