Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging voorschriften koeling levensmiddelen

Datum nieuwsfeit: 26-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: koeling levensmiddelen

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Persbericht Ministerraad
26 maart 1999

MINISTERRAAD WIJZIGT VOORSCHRIFTEN KOELING LEVENSMIDDELEN

De ministerraad heeft op voorstel van minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ingestemd met een wijziging van het Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen.

Het Warenwetbesluit Bereiding en behandeling levensmiddelen stelt regels aan de bewaartemperatuur van levensmiddelen om bederf en bacteriegroei tegen te gaan. Met de voorgestelde wijziging wordt het onder voorwaarden toegestaan af te wijken van deze verplichting. In hygiënecodes kunnen sectoren van de levensmiddelenbranche aangeven voor welke bederfelijke levensmiddelen gekoeld bewaren niet verplicht is. Deze uitzondering zal uitsluitend van toepassing zijn voor bepaalde levensmiddelen (zoals bepaalde vlaaien), en nooit langer dan 24 uur mogelijk zijn. Overigens is een dergelijke hygiënecode pas van toepassing na goedkeuring door de minister van VWS.

RVD, 26.03.1999

26 mrt 99 17:27

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie