Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissie adviseert over toekomst schippersinternaten

Datum nieuwsfeit: 26-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Commissie adviseert over toekomst schippersinternaten

Vrijdag 26 maart 1999, persbericht nummer 27

Een commissie van deskundigen gaat op verzoek van staatssecretaris Vliegenthart van VWS adviseren over de toekomstige structuur en financiering van de schippersinternaten in Nederland. VWS en de organisatie van schippersinternaten hebben hierover overeenstemming bereikt. De commissie, waarvan de leden deels door de staatssecretaris en deels uit schipperskring zjin voorgedragen, moet medio dit jaar advies uitbrengen. Voorzitter is het oud-Tweede Kamerlid G. de Jong.

De ruim 20 schippersinternaten werden tot voor kort bekostigd op grond van een convenant dat liep van 1994 tot en met 1998 en waarbij werd uitgegaan van 2100 pupillen. Met ingang van 1 januari 1999 wordt een bedrag per pupil uitgekeerd en wordt uitgegaan van het feitelijk aantal schipperskinderen in internaten, ruim 1700. De verwachting is dat dit aantal de komende tien jaar fors terugloopt.

De commissie moet onder meer bekijken welke gevolgen het teruglopend aantal schipperskinderen heeft voor de aard en omvang van de huidige voorzieningen. In het convenant is bepaald dat de sector een integraal. op de toekomst gericht huisvestingsplan moet opstellen. Uitgangspunt voor de modernisering moet zijn: flexibiliteit, kwaliteit en betaalbaarheid, om, op termijn, de continuiteit voor pupillen, ouders en personeel te waarborgen.

De leden van de commissie zijn: G. de Jong (voorzitter); namens de schippersinternaten: K. Mesman Schultz, H. Harmsen, M. Bezuijen; namens VWS: F. Castricum, A. Modderkolk en mw. T Poortenaar-Sikkema

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie