Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten oud papier verzameldienst in Heinkenszand

Datum nieuwsfeit: 27-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Oud papier in Borsele

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval. Een taak die, met het oog op het milieu, met volle overtuiging wordt uitgevoerd. Ook het ophalen van oud papier maakt deel uit van deze taak. Wel brengt het hele traject van papierinzameling veel werk en organisatie met zich mee. Daarom besteedt de gemeente Borsele dit uit aan derden. Het oud papier in onze gemeente wordt opgehaald door verschillende verenigingen en instellingen. Wie ze zijn en waarom ze oud papier ophalen kunt u binnenkort lezen in de Borsele Bode. Deze keer komt Heinkenszand voor het eerst aan de beurt. Ook uw dorp zal aan bod komen, zodat u kunt lezen wat er met de opbrengst van de papierinzameling wordt gedaan. We hopen dat dit er toe bijdraagt dat er nog meer en nog beter oud papier ingezameld gaat worden!

Oud papier in... Heinkenszand

De Jeugdclubs en de Muziekvereniging Euterpe willen iedereen in Heinkenszand, die in 1998 oud papier heeft gespaard, hartelijk bedanken. Het afgelopen jaar werd ruim 300 ton van dit papier opgehaald! We hopen dat ook dit jaar weer veel mensen, als het kan iedereen, mee willen sparen. De opbrengst komt volledig ten goede aan de bovengenoemde verenigingen.

Elke laatste zaterdag van de maand wordt 's morgens vanaf 09.00 uur het papier opgehaald. Indien u het papier zelf naar de container brengt (als deze nog niet gesloten is), wilt u het papier dan zoveel mogelijk achterin zetten? Wij als papierophalers zijn u bij voorbaat zeer erkentelijk. Let op: Wij verzoeken u vriendelijk het papier goed verpakt of gebundeld aan te bieden. Maak kartonnen dozen plat door ze uiteen te scheuren en bundel ze dan met het papier.

Met vriendelijke groet,

de oudpapierophalers van Heinkenszand

Een en ander over oud papier

Wist u dat...

... in Nederland jaarlijks zo'n 3100 kiloton (3.100.000.000 kilo!) papier wordt verbruikt? Daarvan wordt ongeveer 2000 kiloton weer ingezameld als oud papier: 1200 kiloton bij industrie en distributie (winkels), 800 kiloton bij de huishoudens. Het ingezamelde huishoudelijk oud papier wordt na sortering "verpulpt" tot grondstof voor met name krantenpapier en de productie van tissues. Momenteel bestaat 75% van de grondstof voor Nederlands krantenpapier uit ingezameld oud papier.

Uit het bovenstaande blijkt dat er een "lek" bestaat van 1100 kiloton niet ingezameld oud papier. Het gaat daarbij om sanitair papier, maar ook boeken. Dat lijkt een aanzienlijke lekstroom, en de overheid probeert die met allerlei maatregelen in te dammen. Toch is Nederland absolute koploper bij het inzamelen van oud papier. Ons land kent een inzamelstructuur die nergens ter wereld zijn gelijke kent. Dat lijkt logisch op momenten dat de papierprijzen hoog zijn en het dus financieel aantrekkelijk is oud papier te gebruiken als grondstof voor nieuw papier. Maar zelfs als er niets aan het oud papier te verdienen valt, wordt het toch aan de deur opgehaald, omdat de gemeenten de inzameling subsidieren. En subsidieren is nog altijd minder duur dan de kosten van verbranden of storten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie