Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: "Herstel eigen bijdrage AWBZ met terugwerkende kracht"

Datum nieuwsfeit: 29-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij

TIP: De ontwikkelingen in maatschappij én partij worden op de voet gevolgd door de Tribune, het nieuwsblad van de SP.

"Herstel eigen bijdrage AWBZ met terugwerkende kracht"

29-03-99

SP-Kamerlid Kant is blij dat staatssecretaris Vliegenthart binnenkort de ouderbijdrage voor bewoners van een AWBZ-instelling met een partner thuis gaat aanpassen.
Kant: "De Kamer dringt hier al ruim een jaar op aan. Voormalig staatssecretaris Terpstra zou al per 1 juli 1998 een oplossing invoeren voor schrijnende situaties. Ook in het regeerakkoord werd min of meer erkend dat de regeling niet deugde. Tijdens de begrotingsdebatten bleek echter dat een aanpassing niet voor 1 juli 1999 ingevoerd kon worden. Ik heb er toen al voor gepleit dat de regeling met terugwerkende kracht ingevoerd zou worden. En daar pleit ik nu weer voor. Immers veel mensen zijn hier al jaren de dupe van."

Of de aanpassing voldoende is, moet nog blijken volgens Kant. "Ik moet de voorstellen nog zien. Ik begrijp uit de berichten dat er voor mensen met de laagste inkomens nauwelijks wat verandert. Ook hier zijn problemen waarbij bijvoorbeeld een hardheidsclausule zou kunnen helpen."

Kant vraagt zich af waar de 30 miljoen voor de aanpassing vandaan zal komen. "Dat mag in elk geval niet uit de zorgpot gaan, gezien de nu al grote tekorten in de zorg," meent het Kamerlid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie