Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Limburg: 1 miljoen voor Logistiek Facilitair Centrum

Datum nieuwsfeit: 29-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Fl. 1 miljoen voor logistiek facilitair centrum Venlo


50/99

Maastricht, 29 maart 1999

FL 1 MILJOEN VOOR LOGISTIEK FACILITAIR CENTRUM VENLO

Voor het realiseren van een Logistiek Facilitair Centrum (LFC) in Venlo stellen GS f 1.000.000,- beschikbaar. Het LFC is een initiatief van de Stichting Logistiek 2000, een in 1993 door de Kamer van Koophandel Noord- en Midden-Limburg opgerichte stichting. Het LFC omvat een opleidingscentrum, een demonstratiecentrum en een kantoorverzamelgebouw. Overigens verbinden GS aan deze subsidie de voorwaarde dat ook andere partijen, waaronder de gemeente Venlo/Stadsgewest en het LIOF, een financiële bijdrage verlenen.

De provinciale bijdrage is bedoeld voor het opleidngs- en demonstratiecentrum waarin bedrijven kennis maken met de nieuwste logistieke technologie en toegang krijgen tot opleidings- en trainingsfaciliteiten. Centrale doelstelling is het versterken van de kennis- en opleidingsinfrastructuur voor de sector logistiek in de regio Noord- en Midden-Limburg.

Stichting Logistiek 2000 gaat het demonstratiecentrum exploiteren en LIOF Bedrijvencentra B.V. het kantoorverzamelgebouw. De nationale ondernemersorganisatie voor transport en logistiek met 36.000 aangesloten leden (EVO) exploiteert het opleidingscentrum. Hierin werkt de EVO nauw samen met het regulier onderwijs i.c. de Fontys Hogeschool Venlo en de daaraan gelieerde instituten ILEC en EKL, het ROC Gilde Opleidingen en de Scholengemeenschap Venlo & Omstreken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie