Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Congres: Kennis is macht

Datum nieuwsfeit: 30-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

Congres kennis is macht. Maar niet als je erop blijft zitten.

'Kennismanagement, durven delen' is de titel van het SBIT-congres dat op dinsdag 30 maart a.s. in de aula van de Katholieke Universiteit Brabant (KUB) in Tilburg wordt gehouden.

Kennis wordt steeds meer gedeeld. Zowel binnen als tussen organisaties. Het goed kunnen ontsluiten van de bedrijfskennis en de kennis in de omgeving blijkt vaak dè kritieke succesfactor te zijn om als bedrijf te overleven. Maar met bijvoorbeeld het inrichten van een intranet ter ontsluiting van kennis ben je er niet. Nog te vaak wordt kennismanagement als een louter technisch en in het beste geval een organisatorisch probleem gezien. Maar hoe creëer je een cultuur waarin mensen als vanzelf kennis uitwisselen? Dit congres breekt daarom een lans voor kennismanagement in een breder perspectief. Hoe zorg je dat mensen niet alleen kunnen, maar vooral ook durven delen? Een vraagstuk van cultuur, organisatie en techniek.
Een aantal gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland, uit wetenschap en bedrijfspraktijk is bijeengebracht om kennismanagement vanuit een breed perspectief neer te zetten (zie het bijgesloten programma).

Tijdens het congres zal wegens het 3e lustrum van de studie Bestuurlijke Informatiekunde (BIK) de BIK-lustrumbundel uitgereikt worden. Deze bundel bevat een overzicht van het onderwijs en onderzoek van het departement BIK over de afgelopen 15 jaar. Tevens bevat de bundel een overzicht van de huidige activiteiten van het departement. De voorzitter van het College van Bestuur van de Katholieke Universiteit Brabant, mr.Yvonne C.M.T. van Rooy zal rond 15.20 het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

KUBBIK-prijs (embargo tot 30 maart 1997, 17.00 uur)

Persvertegenwoordigers zijn welkom. Voor nadere informatie en aanmelding: Reinier ter Beke van SBIT: 013-4662998 E-mail: (congres@sbit.nl)


25-03-1999 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie