Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming aan de Vrije Universiteit

Datum nieuwsfeit: 30-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

Benoeming aan de Vrije Universiteit

Dr.mr. J. Hallebeek is per 1 maart benoemd tot hoogleraar Europese Rechtsgeschiedenis aan de Vrije Universiteit (VU). Hij zal werkzaam zijn aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Jan Hallebeek (1954), geboren en woonachtig te Utrecht, behaalde in 1977 zijn doctoraalexamen Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht (UU). Onder leiding van de promotores prof.mr. G.C.J.J. van den Bergh en prof.dr. L.M. de Rijk promoveerde hij in 1986 eveneens aan de UU op het proefschrift Quia natura nichil privatum: Aspecten van de eigendomsvraag in het werk van Thomas van Aquino (1225-1274). In 1986 trad Hallebeek in dienst van de Vrije Universiteit (VU) als onderzoeker Romeins recht aan de juridische faculteit. In 1989 volgde een aanstelling als KNAW-onderzoeker bij de VU. Het KNAW-onderzoek betrof de geschiedenis van de ongerechtvaardigde verrijking als bron van verbintenis.

Vanaf 1994 is Hallebeek als universitair docent Europese rechtsgeschiedenis aan de VU verbonden. In 1997 is hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Oude katholieke kerkstructuren aan de Faculteit der Godgeleerdheid van de UU. Hij is rechter-plaatsvervanger in de arrondissementsrechtbank te Utrecht.


30-03-1999 / pb 99.21 / bv

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie