Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unieke auto's op Klassieke AutoRAI 99

Datum nieuwsfeit: 30-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Unieke, kwalitatief zeer hoogstaande autos op Klassieke AutoRAI 99

(30 Maart 1999)

PERSBERICHT:

Het grote succes van de Klassieke AutoRAI 98, droeg ertoe bij dat voor de komende editie weer zo'n honderd merkenclubs ingeschreven hebben. Het Europacomplex van Amsterdam RAI is de plek waar, met als ondertitel 'nationale tentoonstelling van historische automobielen en motorfietsen', van 30 april tot en met 2 mei op de Klassieke AutoRAI 99 de meest uiteenlopende onderwerpen worden geboden. Bijzondere automobielen - bijna 800 dit jaar - en motorfietsen en het thema 'Royal Cars' maken de tweede Klassieke AutoRAI 99 begeerlijker dan de eerste editie. Bovendien is er een klassiekermarkt, die gevuld is met een keur aan onderdelen, boeken, financiële diensten en verzekeringen. Ofwel, de Klassieke AutoRAI 99 biedt alles wat met klassiekers te maken heeft en is een 'must' voor liefhebber en professional.

(foto: Rolls-Royce Silver Wraith Limousine-Landaulette 1958 Carros Royal Pavilion)

De klassieke of historische auto en motorfiets staat volop in de belangstelling en wint nog steeds terrein. Vele duizenden liefhebbers stillen hun hang naar nostalgie met de aanschaf van een klassiek voertuig, koesteren hun bezit en zijn actief in clubverband. Tegelijkertijd hebben deze mensen vele vragen, willen alles weten over hun auto of motorfiets. In het hele land worden daarom informatieavonden, beurzen en evenementen gehouden; vaak georganiseerd in verenigingsverband.

De klassieke AutoRAI heeft al direct als nationaal, grootschalig evenement een plaats op de kalender veroverd op het gebied van historische voertuigen. De klassieke AutoRAI wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met de FEHAC, Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs. Mede daarom biedt het evenement vele clubs een tijdelijk onderkomen op koninginnedag 30 april en op 1 en 2 mei. Ruim 800 auto's in vele typen en modellen van de afgelopen honderd jaar stelen dit jaar in Amsterdam de show. Daaronder enkele absolute toppers, die nog niet eerder in Nederland te zien zijn geweest of waarvan er slechts enkele op de wereld bestaan. Het échte plezier van autorijden, met een schat aan herinneringen; dat vindt de bezoeker op de klassieke AutoRAI 99.

Van koninklijken huize
Het thema 'Royal Cars' is mede ingegeven door de datum van de openingsdag, koninginnedag 30 april 1999. In samenwerking met het magazine Carros richt organisator Amsterdam RAI richt derhalve een speciaal paviljoen in: Carros Royal Pavilion. Hierin worden heel bijzondere koninklijke auto's tentoongesteld. Eén van de topstukken hierin is zeker de Rolls-Royce Silver Wraith Limousine-Landaulette uit 1958 die dienst heeft gedaan in de periode dat Prinses Juliana nog koningin was. Deze bijzondere auto is een koninklijke schoonheid. Andere auto's van koninklijke signatuur zijn de ex-auto voor staatsiebezoeken Lincoln Continental (1979), de Mercedes-Benz 500 Nürburg uit 1933 (ex-keizer Wilhelm II) en een Ford V8 uit 1937, een model dat volledig vergelijkbaar is met de auto zoals die ooit in koninklijke dienst was en destijds total loss is geraakt. Zeer bijzonder zijn dit jaar de Minerva uit de jaren twintig die toebehoorde aan Prins Hendrik en die door Nationaal Museum Paleis Het Loo beschikbaar is gesteld en de DAF-kini, het speciale zonnige model dat de Eindhovense fabriek ooit voor de koninklijke familie ontwierp voor gebruik in Italië. Eén van de auto's van koningin Beatrix die getoond wordt, is de Fiat 2300 Coupé (1964) die zij - als prinses en toekomstig troonopvolgster - heeft gekregen.

Unieke collectie
Dit jaar komen voor het eerst enkele heel bijzondere auto's naar de klassieke AutoRAI. Toppers die niet eerder in Nederland waren of waarvan er wereldwijd slechts enkele gebouwd zijn en waarvoor een speciaal paviljoen in het leven is geroepen: 'TopCollection 99'. Zoals de Ferrari 410 Super America (1956), een auto alleen betaalbaar voor de allerrijksten, met een coupé-carrosserie van Pininfarina. De 4,9 liter motor levert een vermogen van 400 pk. Verder mag men genieten van een Rolls-Royce Phantom 1 Brewster 'Picadilly' (1929), een in Amerika gebouwde Rolls; de Engelsen hadden daar een eigen fabriek. Dit model is een sportief ogende open tweezits 'Picadilly'. En wat nog te denken van een Bugatti Type 43 uit 1928. Een auto waarmee je races kon winnen, maar ook sportieve reizen mee kon maken. Van de Type 43 zijn er slechts 160 gebouwd.

Andere kanjers zijn de Bentley Speed Six Le Mans (1929), ook het 'Monster van Le Mans' genoemd. Met de 180 pk motor won dit type vijfmaal de legendarische wedstrijd. Uit Italië en Frankrijk komen respectievelijk de Alfa Romeo 8C 2300 (1932) - een razendsnelle achtcilinder - en de Talbot Lago 150 SS Figoni & Falaschi (1936) - een prachtige auto met flamboyante vormen - die moeiteloos 170 km/h haalde.

Natuurlijk ook Ferrari
Dit illustere zestal in het paviljoen van 'TopCollection 99' wordt gecompleteerd met drie zeer opmerkelijke Ferrari's: een 212 Inter Convertible (1952), een 375 GT America (1954) en een 275 GTB4 uit 1966. De oudste van dit drietal, de grijze Inter Convertible heeft ooit toebehoord aan David Niven en is ontworpen door Giovanni Michelotti. Van de machtige rode '375' zijn slechts 14 exemplaren gebouwd en de 275 GTB is 'gewoon' een Ferrari van tijdloze schoonheid.

Breed overig aanbod
Opmerkelijke modellen die verwacht worden bij de 92 deelnemende clubs, zijn een Alfa Romeo 6c2500 uit de jaren veertig, een Chevrolet Corvette uit 1955, een Ford Edsel Bermuda (1958) en Ford 'Maple Leaf' (1946). Uiteraard ontbreken illustere modellen als de Porsche 356, Alfa Romeo Giulia, diverse Tatra's (modellen uit 1923 - 1973), Maserati's en Rolls-Royce's en Bentley's (tussen 1922 - 1971) niet. Bovendien zullen diverse Opels een feestelijke omlijsting van het 100-jarig jubileum van het Duitse merk vormen. Naast de vele verschillende Ford-modellen, tot en met diverse Mustang's en Capri's, zullen dit jaar ook vele Oost-Europese merken en modellen aanwezig zijn.

Veel informatie
Eigenaars en toekomstige eigenaars van klassieke auto's kunnen bij Rijksdienst voor het Wegverkeer alles te weten komen over hun auto de wettelijke voorschriften en ter plekke zelfs een proefkeuring laten Een speciaal paviljoen wordt door vijftien clubs van eigenaren van klassieke motorfietsen ingericht. Bijzonderheden als diverse Ariel's, BMW's en Maico's worden daar, maar ook op de diverse andere club-en merkenstands getoond.

Bijzondere activiteiten
Na het succes van vorig jaar wordt er ook dit jaar weer een 'Concours d'Ambiance' gehouden. Ofwel, welke merkenclub heeft op de klassieke AutoRAI de mooiste stand. Een jury van hoofdredacteuren van enkele klassiekerbladen beoordeelt de stands en reikt een prijs uit; in 1998 was de DAF Club de gelukkige winnaar. Daarnaast kunnen clubs meedingen naar de titel 'Clubblad van het Jaar'; de inzendingen hiervoor zullen ook door enkele hoofdredacteuren evenals de afdeling persvoorlichting van Amsterdam RAI worden beoordeeld.

Vorig jaar was er bij de klassieke AutoRAI op de parkeerplaats P7 ook veel
te genieten. Want iedereen die door middel van het kentekenbewijs aantoonde met een klassiek model auto of motorfiets van 20 jaar of ouder te zijn gekomen, kreeg een uitrijkaart voor dit speciaal gereserveerde parkeerterrein waar al deze klassieke auto's gestald konden worden. Een 'service' die de organisatie ook dit jaar weer aanbiedt.

Openingstijden
Tijdens de klassieke AutoRAI 99 valt er ontzettend veel te zien. De nadruk ligt dit jaar op de 'Royal Cars' en de 'TopCollection'. De aanwezigheid op zich van deze auto's is al een reden om 30 april, 1 of 2 mei naar de RAI in Amsterdam te gaan. Zoals altijd is het RAI-complex vanaf de Ringweg Al0 perfect bereikbaar; er is veel parkeergelegenheid.
De klassieke AutoRAI opent op 30 april, 1 en 2 mei haar poorten dagelijks van 10.00 - 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt f 25,-.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...