Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ingebruikname gerenoveerde ladderwagen Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 30-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

(Let op, de tijd van de officiële in gebruikneming van de ladderwagen is gewijzigd!)

06-04-1999

Gerenoveerde ladderwagen weer gereed voor inzet

De ladderwagen van de brandweer Delfzijl/ Appingedam is weer inzetbaar. Na een grondige opknapbeurt, welke enkele weken in beslag nam, is het voertuig weer zo goed als nieuw. Onlangs is de ladderwagen weer officieel in gebruik genomen.

Renovatie of nieuw?

Oorspronkelijk stond voor dit jaar een complete vervanging van dit voertuig gepland. De ladderwagen, welke in 1990 door de gemeenten Delfzijl en Appingedam van de toenmalige regionale Brandweer werd overgenomen, is inmiddels 20 jaar oud. De beide gemeenten hadden in het kader van deze vervanging al de benodigde gelden in de begrotingen opgenomen. Met de aanschaf van een nieuwe ladderwagen is een bedrag van ongeveer 1,2 miljoen gulden gemoeid. Ondanks de hoge leeftijd van de ladderwagen verkeerde deze echter nog in een dusdanige goede staat dat ook renovatie mogelijk was.

Gelet op de kosten van een renovatie ( 250 duizend gulden) en de te verwachten levensduur van nog eens 10-15 jaar was de keuze niet moeilijk te maken. Besloten werd de renovatie bij een gespecialiseerd bedrijf in Duitsland te laten uitvoeren.

Laddertechnische perfectie

De renovatie omvatte onder meer een complete laddertechnische revisie. Het complete ladderpakket van 30 meter lang werd gestraald, opnieuw gelakt en weer onder de vereiste voorspanning gebracht. Alle kabels, looprollen en geleidingen werden vervangen. De complete hydraulische installatie is uit elkaar gehaald, nagezien en zonodig vervangen of gereviseerd. Ook de carrosserie is onder handen genomen. De complete opbouw is nieuw gespoten en verroeste delen zijn verwijderd en nieuw ingelast. De cabine is inwendig compleet vernieuwd en onder andere voorzien van heupgordels. Om het rijcomfort te verhogen is tevens een stuurbekrachtiging aangebracht. In het kader van de ARBO-wet is het voertuig voorzien van diverse valbeveilingssystemen en veiligheidsschakelingen. Geheel volgens de nieuwe richtlijnen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is het voertuig vervolgens van de voorgeschreven reflecterende striping voorzien.

Tevreden

De commandanten van Appingedam en Delfzijl, de heren R. Roersma en J.H. v.d. Maat, zijn zeer te spreken over het bereikte resultaat. Volgens de heer R. Roersma ziet het voertuig er inderdaad weer als nieuw uit en zijn de chauffeurs zeer te spreken over het gebruiksgemak van het voertuig.


----------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------

De gerenoveerde autoladder zal officieel in gebruik worden genomen op woensdag 21 april, 13.00 uur bij de kazerne Delfzijl . Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. H. v.d. Maat, Telefoon 0596-639395.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie