Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delfzijl subsidieert historisch onderwijsboek

Datum nieuwsfeit: 30-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

BESLUIT

30-03-1999

Delfzijl subsidieert historisch onderwijsboek

Dit jaar verschijnt het boek "Naar school in de Ommelanden. Scholen, schoolmeesters en hun onderwijs in de Groninger Ommelanden (1500 - 1795)". De schrijver is Jaap Bottema. De gemeente Delfzijl geeft een subsidie van 500 gulden.

Het onderwijs in de provincie Groningen in de periode 1500 tot 1795 is weinig beschreven. Toch is deze periode van de 16e, 17e en 18e eeuw voor deze provincie van grote betekenis geweest. De schrijver Jaap Bottema maakte een diepgaande studie van het schoolwezen in het Westerkwartier, Hunsingo en Fivelingo in de 17e en 18e eeuw. De oud-geschiedenisleraar uit Delfzijl speurde ook naar het onderwijs in de 16e eeuw. Bijvoorbeeld komen de Latijnse school in Appingedam en de Middeleeuwse dorpsschool in Westeremden aan bod. Het boek bevat ook belangrijk statistisch materiaal. Ongeveer 1300 schoolmeesters zijn gerangschikt per kerspel in chronologische volgorde. Wie waren zij en waar kwamen zij vandaan. De gegevens zijn aangevuld met genealogische bijzonderheden. Profiel uit Bedum en Egbert Forsten Publishing uit Groningen zijn de uitgevers.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer W.B. van der Steeg, telefoon 0596-639391.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie