Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe ontwikkelingen Cisco vierde fase integratie van data

Datum nieuwsfeit: 30-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Cisco annonceert nieuwe ontwikkelingen in vierde fase van strategie voor integratie van data, spraak en video

Uit vijf fasen bestaande strategie voor Multiservice Networking ligt op schema

Amsterdam, 30 maart 1999 -Cisco Systems kondigt nieuwe componenten aan voor haar uit vijf fasen bestaande strategie voor de integratie van data, spraak en video. Voortbouwend op de functionaliteit die eind 1998 in het eerste deel van de vierde fase van deze strategie is geschetst, verbeteren de ontwikkelingen die Cisco nu introduceert, de IP-telefonieoplossingen voor bedrijfsterreinen en de interoperabiliteit tussen wide-area netwerken (WANs). Daarnaast is de klantondersteuning voor multiservice-omgevingen verder verbeterd. De voordelen voor de klant bestaan uit een lagere totale eigendomskosten, een eenvoudiger werking en toegang tot nieuwe toepassingen zoals persoonlijke telefoniediensten.

Deze nieuwe ontwikkelingen van de vierde fase van Cisco's multiservice-strategie combineren de multiservice-functionaliteit voor bedrijfsterreinen en WAN's, waardoor volledig geïntegreerde data-, spraak- en videocommunicatie over het hele netwerk mogelijk wordt. Hiermee is een belangrijke mijlpaal in deze migratie bereikt, omdat nu kwalitatief hoogwaardige telefonieoplossingen voor lokale netwerken (LAN's) in kleine bedrijven en bijkantoren mogelijk zijn. Naast LAN-telefonie wordt ook de interoperabiliteit van legacy-applicaties verbeterd en ontstaat er een uitgebreidere gateway-functionaliteit.

Multiservice-networking biedt de functionaliteit van bedrijfstelefooncentrales binnen lokale netwerken, bedrijfsterreinen, stedelijke netwerken en WAN's, en vervangt de conventionele bedrijfstelefooncentrale. Hierdoor kan een deel van het budget voor telefonie worden overgeheveld naar de algemene infrastructuur en verminderen de totale uitgaven voor telefonie, faciliteiten en onderhoud. Daarnaast maakt deze ontwikkeling de weg vrij voor innovatieve toepassingen van telefonie.

De vandaag geannonceerde multiservice-producten zijn:

* De nieuwe Cisco CallManager 2.2 en de beschikbaarheid van communicatiesystemen voor LAN-telefonie voor kleine bedrijven en bijkantoren; * De VSC2700 Virtuele Switch Controller voor de Catalyst 8500-serie Asynchronous Transfer Mode (ATM) switch-routers; * Betere video op de Cisco MC3810 Access Concentrator; * Uitbreidingen van Voice over Frame Relay (VoFR) en spraak over het Internet Protocol (VoIP) voor de gateways van de Cisco 2600, 3600 en 3810 Series; * Het Network Implementation Services (NIS) programma voor Multiservices.

"De integratie van data, spraak en video op een enkel multiservicenetwerk wordt voor zakelijke gebruikers steeds belangrijker, omdat zij de evidente voordelen daarvan beginnen in te zien. Ook is de technologie nu rijp voor de praktijk," zegt Peter Alexander, Cisco's vice-president enterprise marketing. "Cisco loopt hiermee voorop, wat blijkt uit het feit dat we voortdurend onderdelen realiseren van deze strategie die we al in 1997 hebben aangekondigd. In de eerste helft van boekjaar 1999 hebben we al meer dan 300.000 poorten voor packet-telefonie verkocht."

IP-telefoons voor kleine bedrijven en bijkantoren

Als resultaat van de eerste ontwikkelinitiatieven sinds de acquisitie van Selsius Systems, kondigt Cisco nu communicatiesystemen aan voor kleine bedrijven en bijkantoren die gebaseerd zijn op LAN-telefonie. Deze zeer grondig geteste oplossingen markeren de eerste stap op weg naar toepassing in het hele bedrijf.

David Tucker, algemeen manager van Cisco's enterprise voice business unit en voormalig CEO van Selsius Systems, merkt op dat deze nieuwe ontwikkelingen een goede indicatie zijn van de probleemloze integratie van beide bedrijven: "Het samenvoegen van de twee bedrijven is uiterst succesvol verlopen - we hadden een bewezen en inmiddels verder verbeterde interoperabiliteit met bestaande gateway-producten van Cisco en we zijn hard op weg om samen met klanten schaalbare systemen voor IP-telefonie te implementeren."

Eveneens nieuw is de Cisco CallManager 2.2 software. CallManager 2.2 bevat onder andere uitgebreide H.323-interoperabiliteit met RAS-ondersteuning (versie 2), g.723.1-interoperabiliteit met de Cisco AS5300 en een TAPI 2.1-interface (Windows Telephony Application Programming Interface) voor kosteneffectieve, louter softwarematige spraaktoepassingen. Daarnaast zijn uitgebreide diensten zoals wachtstand (hold), doorsturen (transfer, forward) en conferenties beschikbaar vanaf Cisco IP-telefoons naar elk H.323-apparaat, zoals de Cisco 2600, 3600 en AS5300-serie gateways. CallManager 2.2 is ook schaalbaar en kan een vrijwel onbeperkte hoeveelheid digitale bellers verwerken. Tot slot beschikt CallManager 2.2 over Cisco Valet, een geheel op software gebaseerd systeem voor voice-berichten, dat traditionele spraakdiensten biedt via telefoons en webbrowsers.

Thomas Koll, vice-president van de Internet Customer Unit bij Microsoft, over de voordelen voor de klant als CallManager 2.2 in combinatie met Microsoft Windows NT Server 4.0. wordt gebruikt: "Klanten willen geconvergeerde communicatieoplossingen die goed werken, direct al meerwaarde leveren en openstaan voor toekomstige ontwikkelingen. Windows NT is een uitstekend open platform gebleken voor een dergelijke convergentie. Cisco's CallManager en de open telefonie-architectuur zal onze wederzijdse klanten helpen om de gewenste netwerkconvergentie te realiseren."

"Vooral door de enorme schaalbaarheid is het Cisco-systeem voor IP-telefonie zowel qua concept als qua architectuur schot in de roos," zegt Alan Perry, telecom-manager bij de Rogers Group. "Het systeem bespaart ons niet alleen geld, maar ook veel bandbreedte. We verwachten een jaarlijkse kostenbesparing van 200.000 dollar op onderhoud en beheer, wanneer we het systeem op grotere schaal gaan implementeren."

VSC2700 voor Catalyst 8500

Cisco's VSC2700, de eerste call-control oplossing die gebruikmaakt van het Simple Gateway Control Protocol (SGCP), is nu beschikbaar voor de Catalyst 8500-serie multiservice ATM switch-routers. Deze oplossing ondersteunt packet-telefonie en is in staat om spraakverbindingen te leggen via het datanetwerk. De VSC2700/Catalyst 8500 oplossing vervangt de 'tandem circuit-switching' in de bedrijfstelefooncntrale, door spraak- en dataservices binnen één enkele ATM-infrastructuur te integreren. Daardoor kan rechtstreeks tussen verschillende afdelingen of gebouwen worden getelefoneerd via de bestaande data-infrastructuur.

Cisco MC3810 video-uitbreidingen

De toevoeging van Cisco Multimedia Conferencing Manager (MCM) aan de Cisco MC3810 Multiservice Access Concentrator stelt klanten in staat om één enkele bridge te gebruiken, waarmee naadloos gemigreerd kan worden van H.320-video naar de nieuwe wereld van H.323 op één enkel platform. H.323-video over T1/ATM biedt gebruikers een hogere kwaliteit video, die geschikt is voor nieuwe applicaties zoals leren op afstand en videoconferenties van professionele kwaliteit.

VoFR- en VoIP-uitbreidingen voor de Cisco 2600, 3600 en 3810

Nieuwe uitbreidingen van software en hardware voor de Cisco 2600, 3600 en 3810 multiservice toegangsrouters stellen zowel zakelijke klanten als serviceaanbieders in staat om grootschalige, op packets gebaseerde spraakinfrastructuren te bouwen, tegen een fractie van de kosten van traditionele technologieën.

Cisco NIS-programma voor Implementation Services

Schaalbare implementatie en ondersteuning zijn van essentieel belang voor de toepassing van multiservice-omgevingen, zowel voor leveranciers als klanten. Cisco's nieuwe programma, Network Implementation Services (NIS) voor Multiservices, biedt projectmanagement, projectontwerp, installatie en exploitatie van volledige multiservice-oplossingen. Cisco zal deze dienstverlening aanbieden op een wereldwijde basis, in samenwerking met belangrijke partners.

Prijzen en beschikbaarheid

CallManager 2.2 is gratis en zal in mei 1999 beschikbaar komen. De bijbehorende telefoons en gateway-licenties zijn geprijsd op basis van aantallen, met een gemiddelde prijs van ongeveer 125 dollar per gebruiker. De VSC2700/Catalyst 8500-oplossing zal in april 1999 beschikbaar komen; de prijsstelling is afhankelijk van de configuratie. De MCM-functionaliteit voor de Cisco MC3810 Multiservice Access Concentrator is per direct beschikbaar, met prijzen vanaf 6.495 dollar voor een volledig geïntegreerde oplossing van data, spraak en video. NIS voor Multiservices is eveneens per direct beschikbaar; de prijs daarvan wordt per project vastgesteld.

Over Cisco Systems

Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 17.000 werknemers en realiseerde in fiscaal 1998 een totale omzet van 8,46 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.cisco.com.

Voor meer informatie: Bezoek PR contacten.

All contents copyright © 1992--1999 Cisco Systems, Inc. Important Notices and Privacy Statement.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...