Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijzigingen aanvraagperiode aanvraag oppervlakten 1999

Datum nieuwsfeit: 30-03-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Mededeling voor de vakpers van het ministerie van LNV, 30 maart 1999

Wijzigingen in de aanvraagperiode aanvraag oppervlakten 1999

30 maart 1999 -De aanvraagperiode Aanvraag oppervlakten gaat van 1 april tot en met 10 mei 1999 open. Aanvragen die door LASER worden ontvangen in de periode van 11 mei tot en met 4 juni 1999, krijgen een korting op de bijdrage van 1% per werkdag.

Wijzigingen:

Steunregeling vlas en hennep Nieuw is dat producenten die een aanvraag indienen voor de steunregeling vlas en hennep, daarnaast ook een Aanvraag oppervlakten moeten indienen. Het is mogelijk dat een vlasteler voor het inzaaien een contract afsluit met de eigenaar, pachter of huurder van de grond. Onder de volgende drie voorwaarden kan deze vlasteler in aanmerking komen voor vlassteun:
1. de eigenaar, pachter of huurder van de grond ziet af van het eigendomsrecht op de oogst en

2. de eigenaar, pachter of huurder ontvangt hiervoor een vast bedrag per hectare en

3. de eigenaar, pachter of huurder vermeldt deze percelen op zijn/haar Aanvraag oppervlakten, als deze vlasteler in aanmerking wenst te komen voor vlassteun.

Telers van graszaad of klaverzaad
Voor telers van graszaad of klaverzaad die tevens een Aanvraag oppervlakten indienen, is er eveneens een nieuwe werkwijze. Als percelen waarop gras- of klaverzaad wordt geteeld worden opgegeven voor de keuring, dan moeten deze percelen worden vermeld in de Aanvraag oppervlakten.

Verklaring gebruik akkerland
Voorgaande jaren moest het originele exemplaar worden meegezonden met de Aanvraag oppervlakten. Dit jaar hoeft de aanvrager noch het origineel, noch de kopie in te zenden naar LASER. Het origineel van dit formulier moet door de producent op het bedrijf worden bewaard.

Producenten die een aanvraag willen indienen voor de Regeling EG-steunverlening akkerbouwgewassen in verband met een subsidie voor akkerbouwgewassen of een opgave van voederareaal voor de Regeling dierlijke EG premies, kunnen de aanvraag indienen bij LASER.

Voor meer informatie kunt u zich richten tot
LASER regio Noord: 050-5992380

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: www.minlnv.nl/

Overzicht persberichten: www.minlnv.nl/infomart/persinfo/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie