Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotonde op kruispunt nabij Oldeberkoop

Datum nieuwsfeit: 31-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Rotonde op kruispunt nabij Oldeberkoop

Op het kruispunt bij de afslag naar Oldeberkoop in de weg Oosterwolde
- Wolvega komt een rotonde om de verkeersveiligheid te verbeteren. Althans dat is het voorstel van Gedeputeerde Staten. De totale kosten bedragen 1.1 miljoen, voor dat geld wordt er ook een nieuwe bushalte aangelegd.

Het huidige kruispunt in deze weg is verkeersonveilig. In het concept Provinciaal Verkeer en Vervoer Plan wordt de weg (de N351) bovendien aangewezen als een zogenaamde stroomweg B, met een maximumsnelheid van
100 km/u. Kruispunten in dergelijke stroomwegen moeten minimaal uitgevoerd zijn als rotondes. Daarom stellen GS voor het kruispunt aan te pakken, waarbij een grote rotonde (met een straal van 25 meter) de beste oplossing biedt.

In hetzelfde PVVP staat dat de bewoners van Oldeberkoop e.o. een snellere busverbinding richting Oosterwolde en Wolvega krijgen. Momenteel heeft het dorp alleen openbaar vervoer via de bel- en buurtbus. Omdat de nieuwe busverbinding over deze weg qua reistijd moet kunnen concurreren met de auto, zal er niet in het dorp worden gestopt. Daarom zal vlakbij de nieuwe rotonde een bushalte voor het dorp worden aangelegd. Op deze plaats is het veilig voor busreizigers om over te steken.

Gedeputeerde Staten komen nu al -voor de besluitvorming over het concept PVVP- met dit voorstel, omdat de rotonde en halte nog dit jaar moeten worden aanbesteed. Anders kan geen beroep meer worden gedaan op een rijksbijdrage, de zogenaamde gebundelde doeluitkering. De provincie betaalt bijna 1.000.000,-; de rest komt dus van het Rijk. Volgens planning zal begin volgend jaar met het werk worden begonnen.

De mogelijke aanleg van deze rotonde is van tevoren besproken met de gemeente en dorpsbelang Oldeberkoop. Ze zijn beiden positief.

Op 26 april spreekt de statencommissie Waterstaat en Milieu over dit voorstel; op 25 mei nemen Provinciale Staten een definitief besluit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie