Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijs Volkswagen New Beetle waarschijnlijk naar beneden

Datum nieuwsfeit: 31-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Prijs van Volkswagen New Beetle waarschijnlijk naar beneden.

(31 Maart 1999)

Er is een grote kans dat de prijs van de Volkswagen New Beetle naar beneden gaat. Dit om de tegenvallende verkopen van het nieuwe Kever model.

Concern-directeur Ferdinand Piëch liet onlangs in een Duitse krant weten dat de huidige prijs van 35.000 mark moet worden verlaagd naar onder de 30.000 mark. Om tot een lagere prijs te komen zal er een lichtere (1.6) motor in de New Beetle geplaatst worden. Pons Automobielhandel (Nederlandse importeur) laat weten nog geen nieuws te hebben. Wel melden ze dat er inmiddels ruim 1.000 New Beetles zijn verkocht.

'De tweeliter 115 pk sterke basismotor is gewoon te veel van het goede. Wij hebben ons laten leiden door het enthousiasme in de VS. Dat was een fout. De Amerikaanse situatie is niet zomaar over te plaatsen op de Duitse,' zei Piëch.

De in Mexico geproduceerde New Beetle is in de VS een hit en kost daar 16.000 dollar (zo'n 32.000). De wagen is vanaf november in Duitsland verkrijgbaar, maar de verkopen bleven flink achter bij de verwachtingen. De doelgroep van de auto heeft niet het budget voor een auto van Fl. 50.000,-. Veel autos in die prijsklasse zijn zakenautos en veel bedrijven verkiezen dan een meer representatieve auto boven de leuke New Beetle.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie