Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

I&I ontwikkelt Mobile Telephone Millennium Scanner

Datum nieuwsfeit: 31-03-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht


30 maart 1999

SPECTACULAIRE UITVINDING VAN INZET & INSTROOM MAAKT NEDERLANDER BEWUST VAN HET MILLENNIUM-PROBLEEM
Inzet & Instroom in de IT B.V. uit Rotterdam signaleert desinteresse en neemt een belangrijk initiatief

I&I Initiatief
IT-specialisten van het in Rotterdam gevestigde Inzet & Instroom in de IT B.V. (I&I) ontwikkelden in de afgelopen periode in eigen beheer de MTMS (Mobile Telephone Millennium Scanner), een machine waarmee mobiele telefoons getest kunnen worden op een eventueel millenniumprobleem. Na een uitgebreide testperiode en verworven patenten wordt het apparaat aanstaande donderdag officieel gelanceerd. Via Radio en Televisie West zal de ingebruikneming te volgen zijn.

Millenniumdeskundigheid
I&I houdt zich al sedert eind 1997 bezig met de problematiek rond het millenniumprobleem en heeft inmiddels veel bekendheid verworven met het Studiepauzeproject. In dit kader worden studenten gedetacheerd bij de grote Nederlandse softwarehuizen om soft- en hardware te testen op millenniumbestendigheid. Ook introduceerde het bedrijf I&I Systeemwacht. Dit fungeert als een soort wegenwacht voor automatisering in het midden- en kleinbedrijf.
Automatiseringsdeskundigen, die een gedegen opleiding krijgen, 'scannen' op verzoek met name het midden- en kleinbedrijf en de gezondheidszorg op te verwachten problemen. Deze IT-ers zijn, net als de wegenwacht, eventueel snel ter plaatse om hulp te bieden. Een helpdesk en een spreekuur voor ondernemers completeert de hulp die I&I deze (en andere) bedrijfsgroepen biedt. I&I werkt binnen de systeemwacht en haar detacheringstak met een groot aantal informaticastudenten die na een gedegen opleiding parttime of fulltime tijdens een studiestop hun kennis in de praktijk kunnen brengen.

Desinteresse voor de problematiek
Als deskundige op dit gebied signaleert het bedrijf nog steeds een grote onkunde en desinteresse voor te verwachten problemen bij de eeuwwisseling. De unieke, technisch hoogwaardige MTMS-machine zal naar wordt verwacht een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het bewustwordingsproces. De mobiele telefoon neemt een niet meer weg te denken plaats in in de samenleving en er wordt dan ook gerekend op een stormloop tijdens de eerste testdag op donderdag as. Om de te verwachten belangstelling voor de scan te kunnen verwerken, heeft I&I 150 speciale telefoonlijnen geopend. Gebruikers van een mobiele telefoon kunnen met hun 06-toestel telefoonnummer 09-09-0028 bellen. Met behulp van de MTMS wordt de telefoon getest op eventuele tekortkomingen die kunnen leiden tot problemen in 2000.
De lijn is geopend op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Tijdens de introductie op donderdag betaalt men alleen de belkosten, daarna berekent I&I ƒ 10,00 per scan.
Als extra publiciteitsstunt ontvangt de eerste beller een magnum fles champagne om de nieuwe eeuw te zijner tijd op gepaste wijze in te kunnen luiden.

Einde persbericht
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met I&I-directeur Wim Wijting; telefoon: (010) 289 00 00 of (06) 543 920 19 (millenniumproof toestel).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie