Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RegelRecht 1999 Apeldoorn van start

Datum nieuwsfeit: 31-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn

RegelRecht 1999 van start

De actie RegelRecht gaat weer van start. Mensen met een minimuminkomen of net iets meer krijgen van de gemeente regelrecht een financieel extraatje. Naast de 100 gulden-, de 150 gulden-, de 500 guldenregeling en de vergoeding van het bibliotheekabonnement is nieuw dit jaar het krantenabonnement voor 65+ers voor 100 gulden.

Het Regelrechtloket is op 29 maart a.s. vanaf 8.30 uur geopend. Vanaf dat moment kunnen RegelRechtgebruikers bij dit loket hun vragen voorleggen aan de medewerkers en is de nieuwe folder af te halen. Het loket is gedurende de maanden april en mei, tijdens openingstijden van het stadhuis te bezoeken. De actie duurt tot 1 juni 1999.

De actie RegelRecht kent vijf belangrijke regelingen.

De 100 gulden regeling

Een regeling voor huishoudens met een minimuminkomen of net iets meer (tot 125% van de bijstandsnorm). Honderd gulden voor ieder lid van een huishouden om met het hele gezin iets leuks te gaan doen.

De 150 gulden regeling

Honderdvijftig gulden extra per huishouden voor alleenstaande ouders en echtparen met kinderen, die op het minimuminkomen (bijstandsniveau) zitten. Dit financiële steuntje wordt gegeven omdat voor opgroeiende kinderen vaak extra uitgaven moeten worden gedaan, schoolreisjes, projectweken of het lidmaatschap van een vereniging bijvoorbeeld.

De 500 gulden regeling

De bijdrage van 500 gulden is bedoeld voor het vervangen van huisraad: een nieuwe stofzuiger, een groter bed voor de kinderen enzovoort. Voor de 500 gulden regeling zijn dit jaar de huishoudens aan de beurt die vanaf 1 januari 1991 tot en met 1 januari 1999, 7 jaar, doorlopend een inkomen op bijstandsniveau hebben. Op bijstandsniveau kan betekenen een bijstandsuitkering. Maar ook kan het een ander soort uitkering of loon uit een baan zijn. Huishoudens die al langer een inkomen op bijstandsniveau hebben waren vorig jaar aan de beurt. Heeft iemand vorige jaren al een bijdrage van 500 gehad, dan komt diegene in 1999 niet (opnieuw) in aanmerking voor deze bijdrage.

Vergoeding bibliotheekabonnement

Boeken zijn niet goedkoop. Maar gelukkig is er de bibliotheek, waar je boeken, cd's en nog veel meer kunt lenen. Huishoudens met een minimuminkomen krijgen de kosten van het bibliotheekabonnement terug van de gemeente.

Krantenabonnement 65+ers voor 100 gulden

Ouderen hebben niet altijd de mogelijkheid om actief betrokken te blijven bij zaken die zich in de omgeving afspelen. Het lezen van een krant kan bijdragen aan een grotere betrokkenheid bij de samenleving. Een abonnement op een krant is voor veel ouderen nogal duur. Voor 65+ers met een minimuminkomen of net iets meer bestaat daarom de mogelijkheid een jaarabonnement op een krant naar keuze te nemen voor maar 100 gulden.

Aanvragen

Het aanvragen van een bijdrage is heel eenvoudig. Huishoudens met een minimuminkomen die bekend zijn bij de gemeente krijgen eind maart een brief met de benodigde aanvraagformulieren. Mensen die geen brief hebben ontvangen kunnen een folder halen op het Stadhuis of bij een groot aantal andere instanties. In de folder staat uitgebreide informatie en een aanvraagformulier. Het ingevulde formulier kan men met de benodigde bijlagen inleveren bij het Regelrechtloket of toesturen naar: Gemeente Apeldoorn, Antwoordnummer 56, 7300 VB Apeldoorn, o.v.v. `RegelRecht 99' (een postzegel is niet nodig).


Meer informatie over dit persbericht is verkrijgbaar bij de heer R. Scholten, woordvoerder van de gemeente Apeldoorn, dienst Strategie en Communicatie. Telefoon: (055) 580 13 63 of mobiel: 06 - 51 52 64 57.

© 1999, Gemeente Apeldoorn

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie