Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WRQ introduceert Reflection EnterView 2.0

Datum nieuwsfeit: 31-03-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WRQ introduceert Reflection EnterView 2.0, een oplossing om data op hostcomputers toegankelijk te maken

Biedt zeer goede beveiliging, eenvoudiger management, grote schaalbaarheid en de meest gangbare connecties naar hostsystemen

Den Haag, 31 maart 1999 - WRQ maakt bekend dat Reflection EnterView 2.0 leverbaar is. Enterview 2.0 kan eenvoudig op elke webserver geïnstalleerd worden en op het moment dat daartoe behoefte bestaat, naar de desktop worden gedownload. Hiermee kunnen bedrijven hun host-informatie via het web delen met zakelijke partners en werknemers op kantoor en thuis. Reflection EnterView 2.0 is de meest robuuste oplossing op dit gebied die momenteel verkrijgbaar is en biedt als eerste programma een ingebouwde beveiliging op basis van TLS (Transport Layer Security). TLS zorgt voor een maximale beveiliging van de gegevens door middel van versleuteling. EnterView 2.0 is voorzien van vereenvoudigde managementgereedschappen en beschikt over opties om het scherm onmiddellijk te verversen. Tot slot is dit nieuwe product zeer goed schaalbaar en ondersteunt het meer host-systemen dan vergelijkbare producten.

"Nu het Web steeds populairder wordt om informatie uit te wisselen, zoeken bedrijven naar manieren om de waarde van hun informatiesystemen te vergroten om de concurrentie voor te blijven," zegt Shaun Wolfe, Reflection business unit manager bij WRQ. "Reflection EnterView biedt de veiligste en makkelijkste oplossing om dat te bereiken."

Nieuwe eigenschappen

* Reflection EnterView 2.0 bevat de volgende nieuwe eigenschappen en verbeteringen:

* Beveiliging door middel van geïntegreerde SSL/TLS 168-bit triple DES en 56-bit DES-versleuteling;

* Deployment Director voor een moeiteloze installatie en eenvoudig management;

* IBM 5250 emulatie voor IBM AS/400-hosts;

* HP 700/94 en HP 700/98 emulatie (via NS/VT en Telnet) voor HP 3000- en 9000-hosts;

* Printservices en bestandsoverdracht voor IBM-mainframes via IND$FILE.

Ongeëvenaarde beveiliging
Reflection EnterView 2.0 is voorzien van een geïntegreerde oplossing, die een maximale bescherming biedt tegen het onderscheppen van bedrijfsgegevens. Reflection EnterView maakt gebruik van een Java-client en een proxyserver met end-to-end beveiligingsservices, waaronder standaard 168-bit triple DES en 56-bit DES gegevensversleuteling en secure server authenticatie. WRQ kan op verzoek ook binnen Europa de individuele exportlicentie van 168-bit triple DES aanvragen. EnterView ondersteunt daarnaast SSL/TLS (Secure Sockets Layer/Transport Layer Security), een verbeterde open versie van SSL. SSL is de de facto standaard voor veilige connecties over het Internet.

"Het implementeren van beveiligde Web-to-host verbindingen op basis van TLS en een Java proxyserver is een goed doordachte, strategische stap van WRQ," zegt Anura Gurugé, onafhankelijk consultant, auteur en expert op het gebied van SNA-netwerktechnologie. "WRQ is daarmee haar concurrenten voor op het gebied van een op standaarden gebaseerde, schaalbare beveiligingsoplossing." Voorts is Reflection EnterView compatibel met de meeste Virtual Private Networks (VPN's), waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben om hun bestaande beveiligingsmodel zowel onafhankelijk van als in combinatie met Reflection EnterView te gebruiken.

Vereenvoudigd beheer
Reflection EnterView bevat geavanceerde beheermogelijkheden, die de potentiële problemen op het gebied van netwerkmanagement van Web-to-host verbindingen elimineren. Zoals met alle Reflection-oplossingen voor host-connectiviteit het geval is, biedt ook Reflection EnterView 2.0 een reeks managementgereedschappen, waarmee de IT-afdeling host-sessies eenvoudig kan installeren, beheren en configureren. Daarbij maakt het niet uit of een gebruiker een 'lokale werknemer' is of een zakelijke partner die zich elders bevindt. Deze gereedschappen zijn onder meer:


* Deployment Director - Dit eenvoudig te gebruiken gereedschap laat de systeembeheerder met behulp van webtechnologie in vijf simpele stappen host-sessies configureren en installeren. Daardoor kunnen bedrijven op een eenvoudige manier binnen enkele minuten Web-to-host toegang bieden aan duizenden gebruikers.

* Usage Metering - Hiermee kan de toegang tot hosts eenvoudig worden bewaakt, beheerd en gewijzigd.

* Opties voor automatische schermverversing - Het flexibele ontwerp van Reflection EnterView profiteert van de webomgeving via op Java-technologie gebaseerde API's (Application Programming Interfaces). De API's zijn te benaderen via Java, JavaScript, VBScript en HTML, waardoor een framework voor het Web ontstaat waarmee ontwikkelaars een eenvoudig te gebruiken gebruikersinterface kunnen maken, die de bruikbaarheid van legacy toepassingen verbetert.

WRQ heeft nauw samengewerkt met J&B Computing Services, met als doel om een J42-interface te ontwikkelen die compatibel is met Reflection EnterView. J&B is de maker van J42 for Application Access, een toonaangevend, geautomatiseerd gereedschap om terminalschermen te verversen. J42 is gebaseerd op een krachtig dynamisch conversie-algoritme voor host-schermen, dat gebruikers van Reflection EnterView een eenvoudige oplossing biedt om het traditionele 'groene scherm' automatisch te veranderen in de bekende 'point-and-click' grafische gebruikersinterface.

Grote schaalbaarheid
De architectuur van Reflection EnterView stelt bedrijven in staat om op webtechnologie gebaseerde host-toegang te bieden aan een oneindig aantal gebruikers. Veel producten die via webtechnologie toegang tot hosts bieden zijn echter serverafhankelijk, waardoor systeembeheerders worden belemmerd om nieuwe gebruikers en sessies toe te voegen. In potentie beperkt dit ook het aantal beschikbare toepassingen.

Reflection EnterView hanteert een andere benadering. Ze werkt met een nieuwe standaard voor het installeren, het configureren en het starten van applicaties vanaf een webpagina op het intranet van een bedrijf. Hierdoor wordt de onmiddellijke connectie van duizenden gebruikers mogelijk gemaakt. Wanneer Reflection EnterView eenmaal naar de desktop is gedownload, wordt er een directe verbinding met de host opgezet, in plaats van een connectie die via de server verloopt. Dit betekent dat de schaalbaarheid niet wordt beperkt door de capaciteit van de server. Bovendien blijft de gebruiker verbonden met de gegevens op de host wanneer de server uitvalt.

Zoals met alle beveiligingsoplossingen, is de implementatie van Reflection EnterView's ingebouwde beveiligingsmodel van invloed op de schaalbaarheid. Niettemin blijft Reflection EnterView de meest schaalbare Web-to-host oplossing die momenteel beschikbaar is.

Brede ondersteuning
Veel bedrijven werken met een grote verscheidenheid aan server- en desktop-platforms en hebben koppelingen naar meerdere host-systemen nodig. Reflection EnterView vermindert de kosten en de druk op het systeembeheer, doordat het één enkele oplossing biedt voor het benaderen van meer host-systemen dan elk ander Web-to-host product. De ondersteunde host-systemen zijn: IBM 3270 en 5250 voor IBM-mainframes en AS/400, VT 220 en VT 400 voor Unix en Digital (VAX) en HP 700/94 en 700/98 voor Hewlett-Packard 3000 en 9000. Omdat Reflection EnterView platformonafhankelijk is en gebaseerd is op Java-technologie, werken alle gebruikers binnen de context van de browser-interface - waar ze zich ook bevinden en onafhankelijk van de gebruikte client. Reflection EnterView draait op elke voor Java geschikte PC met Windows 95, Windows 98 of Windows NT 4.0, op de Macintosh, laptops, werkstations of netwerkcomputers met een browser die JDK 1.1 ondersteunt.

Beschikbaarheid
Reflection EnterView 2.0 is vanaf heden beschikbaar via de distributeurs van WRQ. EnterView is beschikbaar op WRQ's website: www.wrq.com.

Over WRQ
WRQ, opgericht in 1981, ontwikkelt software voor het koppelen, het beheren en het beveiligen van bedrijfsnetwerken. Deze softwareoplossingen helpen en bieden een hoge kwaliteit. De WRQ-producten worden ondersteund door WRQ's Guide Services technische supportprogramma. WRQ is een particuliere onderneming en behoort tot de 17 grootste onafhankelijke PC-softwareleveranciers in de Verenigde Staten. Het bedrijf beschikt wereldwijd over vestigingen en distribueert haar producten in meer dan vijftig landen via een wereldwijd distributeursnetwerk. Het hoofdkantoor bevindt zich in Seattle (VS). Het Europese hoofdkantoor is sinds 1989 gevestigd in Den Haag. In Nederland worden de WRQ-producten gedistribueerd door BMC Software Services in Den Haag en Cosyco Software in Eindhoven. De distributeurs in België zijn Cosyco Software België in Vilvoorde en BMC Software Services in Antwerpen.

VOOR MEER INFORMATIE
WRQ, Gerthild van Kampen, tel. + 31 (0)70 - 375 11 00 of Monogram Communication Strategies (MCS) B.V., Anneke de Kort, tel. + 31 (0)23 - 562 82 08, WRQ is te bereiken op het Web: www.wrq.com

WRQ, het WRQ-logo, WRQ Guide Services en Reflection zijn handelsmerken van WRQ, Inc. en zijn geregistreerd in de Verenigde Staten en in andere landen. Reflection EnterView, Reflection Hands-Free Administration, WRQ Express en AtGuard zijn handelsmerken van WRQ, Inc. Andere merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...