Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vredesaktivisten slaan aktiekamp op in Volkel

Datum nieuwsfeit: 01-04-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dit persbericht is afkomstig van: Werkgroep Paasmars en Atoomvrijstaat

P E R S B E R I C H T

Vredesaktivisten slaan aktiekamp op in Volkel

Alle kernwapens de wereld uit, te beginnen uit Volkel!

Atoomvrijstaat, 26 maart 1999. Van 1 tot 5 april zal er een vredesaktiekamp verrijzen nabij de militaire vliegbasis in het Brabantse Volkel. Doel van het kamp is om alle Nederlanders duidelijk te maken dat er in Volkel nog altijd kernwapens liggen. Die kernwapens moeten daar weg! Mensen uit het hele land zijn opgeroepen om naar Volkel te komen om gedurende vijf dagen aktie te voeren tegen de nukleaire bewapening. Motto van het kamp luidt: Alle kernwapens de wereld uit, te beginnen uit Volkel!

Het aktiekamp is een initiatief van de Werkgroep Paasmars en Atoomvrijstaat. Zij hebben alle verontruste burgers uit Nederland opgeroepen om zich vanaf 1 april te verzamelen op het terrein van Atoomvrijstaat, in de Trentse bossen nabij de vliegbasis. Gedurende vijf dagen zal er aktie worden gevoerd tegen de illegale kernwapens, die op vliegbasis Volkel aanwezig zijn.
,,Iedereen mag aktievoeren op de manier die hem of haar het beste ligt, zolang de aktie maar strikt geweldloos is. Mensen kunnen demonstreren, wakes houden, pamfletten uitdelen, 'seeds of hope' zaaien, en natuurlijk de basis inspekteren. Een ruime meerderheid van het Nederlandse volk vindt dat kernwapens afgeschaft moeten worden. Het wordt tijd dat de regering luistert naar die wens'', aldus Theo van den Heuvel, mede- organisator van het vredeskamp.

Op 5 april zullen de deelnemers aan het vredesaktiekamp per bus naar Den Haag gaan, om zich aan te sluiten bij de jaarlijkse Paasmars voor Ontwapening en Vrede. Deze (zevende) Paasmars heeft dit jaar als thema: Alle kernwapens de wereld uit, te beginnen uit Volkel! Aanvang 12:00 bij het Vredespaleis in Den Haag.

Noten voor de pers:


* Woordvoerders namens het vredes-aktiekamp zijn:


- Rob Boogert (Werkgroep Paasmars) : 070-3890235
- Gerard van Alkemade (Werkgroep Paasmars: 070-3658533
- Theo v.d. Heuvel (Atoomvrijstaat) : 0413-365680


* Het aktiekamp is bereikbaar per mobiele telefoon: 06-20240317 of 06-51755638


* Specifieke akties zullen via aparte persberichten worden aangekondigd


* Informatie over (akties tegen) kernwapens op vliegbasis Volkel is beschikbaar via Internet: www.ddh.nl/vrede

Op de websites vindt u ondermeer:


- de factsheet Feiten over kernwapens in Nederland
- bewijzen van de aanwezigheid van kernwapens op Volkel
- woordvoerders over (akties tegen) kernwapens
- overzicht van andere anti-nukleaire akties en kampagnes
- informatie over de Paasmars 1999, Den Haag op 5 april


----- Einde persbericht ------


* 5 April: Paasmars voor Ontwapening en Vrede. Zie www.ddh.nl/vrede Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - (omslag@antenna.nl) Postbus 163, 5270 AD Sint-Michielsgestel - 073-5941622 / 030-2730100

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie