Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke ondersteuningsbijdrage Eindhoven van start

Datum nieuwsfeit: 01-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 1 april 1999

Gemeentelijke ondersteuningsbijdrage weer van start

De gemeente Eindhoven kent dit jaar opnieuw een eenmalig bedrag toe aan inwoners, die op 1 januari 1999 tenminste vijf jaar aaneengesloten een minimum inkomen hebben ontvangen. Deze gemeentelijke ondersteuningsbijdrage is bedoeld om de financiële achterstand van mensen met een langdurig minimum inkomen te verkleinen. Iedereen die niet eerder in 1997 of 1998 van deze regeling gebruik gemaakt heeft, komt voor deze bijdrage in aanmerking.

De dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid voert dit project voor het derde achtereenvolgende jaar uit. Net als vorige jaren zal de gemeente proberen zoveel mogelijk mensen aan deze bijdrage te helpen. De cliënten van de dienst SoZaWe zijn in maart van dit jaar aangeschreven. Ook alle ouderen in Eindhoven, die minstens vijf jaar een AOW-uitkering hebben en deze bijdrage nog niet eerder hebben ontvangen, zijn inmiddels persoonlijk aangeschreven.

In principe komt iedereen vanaf 23 jaar, die nog niet eerder van deze regeling gebruik heeft gemaakt, voor de bijdrage in aanmerking. Voorwaarde is wel dat de aanvrager vijf jaar aaneengesloten een minimum inkomen heeft gehad en gedurende die periode een zelfstandige huishouding heeft gevoerd. Daarnaast is de hoogte van het vermogen van belang. Het bedrag dat wordt uitgekeerd, varieert van f 500,- tot f 1000,- , afhankelijk van de gezinssituatie. Mocht iemand eind april geen bericht hebben gehad van de dienst SoZaWe over de ondersteuningsbijdrage en toch voor de bijdrage in aanmerking willen komen, dan raadt de dienst SoZaWe aan om alsnog een formulier aan te vragen.

Voor informatie over de gemeentelijke ondersteuningsbijdrage of een aanvraagformulier, kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur contact opnemen met het team Inkomensondersteuning van de dienst SoZaWe, telefoon: (040) 238 52 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie