Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 01-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 01-04-99

Persberichten districten Noord, West, Oost en Midden/ Dagelijkse berichten regio Groningen

Delfzijl: Snelheidscontrole

Woensdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Hogelandsterweg in Delfzijl. Zoals bekend worden de controles op deze weg gehouden in het kader van een verkeersproject om het aantal ongevallen met letsel te verminderen door de gemiddelde snelheid naar beneden te brengen. Van de 810 gecontroleerde voertuigen reden 42 te snel. De hoogst gemeten snelheid is nog niet bekend, de toegestane snelheid is 50 km/h. De overtreders krijgen bericht thuisgestuurd.

Usquert: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N363 in Usquert. Van de 150 gecontroleerde voertuigen reden 8 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/h, waar 80 km/h is toegestaan. De overtreders krijgen bericht thuisgestuurd.

Zuidwolde: Bekeuringen op Eemshavenweg
De politie heeft woensdag de hele dag in een onopvallende auto controle uitgeoefend op de Eemshavenweg ter hoogte van Zuidwolde. De volgende bekeuringen zijn opgemaakt: 1 keer ter zake het keren op de weg, 1 keer ter zake overschrijding van de maximum snelheid met meer da 30 kilometer per uur, 2 keer ter zake overschrijding van de snelheid tussen 20 en 25 kilometer per uur, 3 keer ter zake het niet dragen van een autogordel en 1 keer ter zake het rijden met een personenauto met daarachter een aanhangwagen terwijl beide banden van de aanhanger waren versleten. Zoals bekend houdt de politie in projectvorm extra toezicht op de Eemshavenweg met het doel om de gemiddelde snelheid terug te dringen om het aantal letselongevallen te laten afnemen.

Leek: vrachtwagen beland in de sloot
Een vrachtauto, beladen met zand, met een totaal gewicht van ongeveer 14 ton, is woensdagmiddag in de sloot beland langs De Holm in Tolbert. Terwijl een motoragent van de politie achter de vrachtauto reed, kwam de chauffeur met het rechtervoorwiel in de zachte berm terecht en kon de auto toen niet meer houden. Voor de ogen van de agent reed de vrachtauto vervolgens de sloot in. De chauffeur, een 20 jarige man uit Assen, raakte niet gewond en kon door de agent uit de cabine worden gehaald. In verband met het takelen is de weg enige tijd afgesloten geweest . De man werkte nog maar een week als chauffeur op de vrachtauto.

Leek/Zevenhuizen/Niebert: snelheidscontrole
Woensdagavond is een snelheidscontrole gehouden op de Auwemalaan in Leek. Van de 721 gecontroleerde voertuigen reden 90 te snel. De overtreders reden tussen 61 en 88 km/h waar 50 is toegestaan. Op het Hoofddiep in Zevenhuizen is een snelheidscontrole gehouden. Van de 500 gecontroleerde voertuigen reden 49 te snel. De hoogst gemeten snelheid is nog niet bekend, de toegestane snelheid bedraagt ter plaatse 80 km/h. alle overtreders krijgen bericht thuisgestuurd. Ook op de Molenweg in Niebert is een snelheidscontrole gehouden. Van de 356 gecontroleerde voertuigen reden 24 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/h waar 50 is toegestaan.

Westerlee: Oprollen hennepkwekerij
De politie van de basiseenheid Winschoten heeft gistermiddag een hennepkwekerij opgerold, die was ondergebracht in een woning aan de Essenlaan in Westerlee. Naar aanleiding van onderzoeksinformatie brachten agenten gistermiddag een bezoek aan het pand en troffen op de zolderverdieping een in werking zijnde plantage aan. De in totaal 230 oogstrijpe planten werden in beslag genomen, alsmede 8 assimilatie lampen en overige benodigdheden, zoals transformatoren en filters. Tegen de eigenaar, een 45-jarige man uit Westerlee, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nieuweschans: controle alcohol
De politie heeft woensdagmorgen alcohol controle gehouden op de A7 tussen Nieuweschans en Heiligerlee. Hierbij moesten 6 bestuurders een alcoholtest ondergaan. Niemand bleek in overtreding te zijn.

Scheemda: controle snelheid
Woensdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Oosterstraat in Scheemda. Een nog onbekend aantal voertuigen werd hierbij gecontroleerd. In totaal 8 bestuurders reden sneller dan 50 kilometer per uur en de wettelijke marge. De overtreders reden namelijk tussen 58 en 74 km/h.

Oude Pekela: In beslag nemen clandestiene zender In samenwerking met de radiocontroledienst heeft de politie woensdagavond een clandestiene zender onder de naam 'Stuntman' uit de lucht gehaald. Zowel de zender, de voeding als een Cd-speler zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte, een 21-jarige man uit Oude Pekela, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: inbraak in computer winkel
Bij een inbraak, in de nacht van dinsdag op woensdag, in een computer winkel aan de Nassaustraat in Winschoten, is voor ruim tienduizend gulden aan goederen buitgemaakt. Na verbreking van een raam werd uit het pand geld en een Cd-rom weggenomen. De dader(s) zijn onbekend.

Nieuwolda: verkeersongeval letsel
Woensdagavond is een verkeersongeval letsel ontstaan op de Hoofdstraat in Nieuwolda. Een 16-jarige jongen uit Nieuwolda reed op een fiets over de Hoofdstraat in Nieuwolda. Hij kwam uit de richting Termunterzijldiep. Ter hoogte van het dorpshuis sloeg hij linksaf om de straat over te steken. Hierbij verleende hij een 47-jarige bestuurder van een personenauto uit Woldendorp geen vrije doorgang waarna hij door de auto werd aangereden. Door de botsing liep de jongen schaafwonden en kneuzingen op aan zijn rug. De fiets werd helemaal vernield en van de auto werden de voorruit en het dak beschadigd.

Veendam: rijden onder invloed
Woensdagavond heeft de politie een 36-jarige man uit Veendam bekeurd in verband met rijden onder invloed. De man reed in een auto over het Skagerrak in Veendam en werd daar door een motoragent van de politie aangehouden. Bij controle bleek dat de man sterk naar alcohol rook, waarna hij een blaasproef moest ondergaan. Omdat de test positief was werd hij aangehouden om op het politiebureau een ademanalyse te ondergaan. De uitslag van deze test was ongeveer 2.4 promille. Verder bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Aan de man is een rijverbod opgelegd en hem is een dagvaarding uitgereikt.

Veendam: controle drugs
In de nacht van woensdag op donderdag controleerden surveillerende agenten een personenauto op de Provincialeweg tussen Veendam en de Pekela's. Bij onderzoek in het voertuig, die werd bestuurd door een 36-jarige man uit Vledderveen, troffen de agenten verboden goederen aan. Het ging om een viertal joints, een vijftal zakjes weed, een geladen revolver met zes scherpe patronen, alsmede een traangasbusje. Verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten..

Hoogezand: rijden onder invloed
Afgelopen nacht is een personenauto van de weg geraakt in een bocht op de Kielsterachterweg ter hoogte van de Wildervanksterweg. De bestuurder was een 39-jarige man uit Mertloch (Duitsland). Omdat de man er van wordt verdacht alcohol te hebben gebruikt werd hij aangehouden . De verdachte stribbelde hierbij nogal wat tegen. Hij had een snijwond aan een arm, maar weigerde elke behandeling door een arts. Tevens weigerde hij mee te werken aan een ademtest. De man is voor nader onderzoek ingesloten.. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens weigering ademtest en het veroorzaken van een ongeval.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5996326

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...