Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unisys brengt mainframe-betrouwbaarheid NT-servers

Datum nieuwsfeit: 01-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Unisys brengt mainframe-betrouwbaarheid naar op Intel-gebaseerde NT-servers met twee high-availability programma's

Amsterdam, 30 maart 1999 ; Unisys heeft twee programma's aangekondigd, waarmee zij mainframe-betrouwbaarheid en support kan bieden voor servers die gebaseerd zijn op de Intel- en Microsoft-technologie: High-Availability Support voor Microsoft Business Systems, dat wordt gesteund door een speciale overeenkomst met Microsoft. Daarnaast biedt het high-availability oplossingen, die onder meer een hardwaregarantie bieden voor Unisys Windows NT Servers.

Het Unisys High-Availability Support-programma biedt de hoogste prioriteit in mainframe class response aan klanten die afhankelijk zijn van een hoge beschikbaarheid van hun systemen. Het programma is een belangrijke stap voor Unisys in de richting van het bieden van enterprise-oplossingen voor op Intel gebaseerde servers die gebruikmaken van het Windows NT-besturingssysteem.

Volgens de overeenkomst heeft het supportpersoneel van Unisys directe toegang tot de meest ervaren supportmedewerkers van Microsoft. Hierdoor kan Unisys onmiddellijk en pro-actief reageren op problemen die voor haar klanten ernstige gevolgen kunnen hebben. Problemen worden, nadat analyse heeft uitgewezen dat ze softwaregerelateerd zijn, onmiddellijk voorgelegd aan Microsoft. Zo kan Unisys wereldwijd, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar Microsoft-support bieden. Met High-Availability Support voor Microsoft Business Systems wordt ondersteuning geboden voor Windows NT Server, SQL Server, Exchange Server, Internet Information Server. De ondersteuning geldt tevens voor andere Microsoft Business Systems-producten die gebruikt worden op zowel de Aquanta ES5000-servers als op Intel gebaseerde nodes van Unisys’ ClearPath HMP- (Heterogenous Multi Processing) servers.

Unisys heeft een supportcentrum in het leven geroepen, dat is uitgerust met Microsoft Certified-personeel, onder wie Microsoft Certified Systems Engineers en Microsoft Certified Solution Developers, die toegang hebben tot veelomvattende Microsoft support-informatie. Daaronder vallen ‘hotfixes’ en analyses van eerdere incidenten. Met de meest actuele supportinformatie van Microsoft biedt Unisys de best mogelijke ondersteuning aan haar klanten.

Unisys levert het High-Availibility Support voor Microsoft Business Systems op verschillende niveaus. De Unisys-supportpakketten voor Unisys-servers zijn per direct beschikbaar.

High-availability garantieprogramma

Unisys heeft tevens een high-availability pakket voor op Microsoft Windows NT gebaseerde servers aangekondigd. Deze oplossing garandeert gebruikers niet meer dan één niet geplande hardwarestop per jaar. Het is de enige garantie op de markt die zowel enkele als geclusterde servers omvat. Daarnaast is het het enige garantieprogramma waarvoor geen premium hardwaresupport-pakket nodig is. Hardwaresupport is met High-Availability Support voor Microsoft Business Systems beschikbaar als een optie.

Het Unisys-garantieprogramma is flexibeler en lager geprijsd dan vergelijkbare programma’s van andere leveranciers. Daarnaast biedt het programma garanties aan klanten op elke plaats en is dus niet gebonden aan locaties, zoals bij veel programma's het geval is. High-availability pakketten voor Unisys Aquanta ES5000-servers omvatten ook speciaal geselecteerde componenten die zich bewezen hebben als betrouwbaar, waaronder ECC memory, RAID (Redundant Array of Independent Disk)-opslag, redundante netwerkinterfacekaarten en redundante stroomvoorziening en koeling. Het pakket omvat tevens hot-swap componenten en remote diagnostics en operations. Deze configuraties maken deel uit van Microsoft Windows NT Hardware Compatibility List.

Een High-Availibility systeem met een garantie van drie jaar kan gebaseerd zijn op een vierweg Aquanta ES5000- server of op een geclusterde configuratie die bestaat uit twee vierwegsystemen, een gedeeld OSM3000 RAID-opslagsubsysteem en clusterimplementatieservices. Wanneer een klant vaker dan eenmaal systeemuitval krijgt binnen een periode van twaalf maanden, geeft de garantie de klant de mogelijkheid om met kortingen Unisys-apparatuur of diensten af te nemen.

Unisys-servers worden wereldwijd ondersteund door een onderhouds- en supportinfrastructuur die is gericht op snelle response voor high-availabilityomgevingen. Unisys NetWORKS servicesupport biedt high-availability ondersteuning door remote systems preventative diagnostics, die 24 per uur dag beschikbaar zijn voor monitoring en beheer.

Unisys biedt daarnaast de hoogst mogelijke ondersteuning voor Windows NT. Die bestaat uit onder meer applicatieplanning, implementatiediensten, cluster set-up en installatie, advisering met betrekking tot architectuur en benchmarking.

Unisys

Met ruim 33.000 werknemers verdeeld over 100 vestigingen is Unisys één van de grootste system integrators ter wereld. Unisys Nederland heeft circa 1.000 werknemers en is gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Unisys biedt haar klanten - die met name afkomstig zijn uit sectoren als transport, telecommunicatie, financiële dienstverlening en overheid - complete IT-oplossingen, samengesteld uit services, hard- en software. De consultancy van Unisys is daarbij volledig leverancieronafhankelijk en de expertise strekt zich uit over diverse platforms.

Unisys Nederland is opgebouwd uit drie Business Units: Unisys Information Services, Unisys Global Customer Services en Unisys Computer Systems.

Unisys Information Services biedt marktspecifieke applicaties met specialisaties op gebieden als Imaging & Workflow, Outsourcing, Call Center Automation, telecommunicatie, de millenniumproblematiek en euroconversie. Unisys Global Customer Services biedt netwerkintegratie, desktopservices en ondersteuning op het gebied van gedistribueerde computeromgevingen. Unisys Computer Systems biedt hard- en software met bijbehorende consultancy, gebaseerd op een unieke combinatie van bewezen mainframe-technologie en Windows NT-omgevingen.

De telecommunicatieactiviteiten van Unisys zijn verenigd in de Europese unit Unisys Telecom, die eveneens in Amsterdam Zuidoost gevestigd is.

Voor meer persinformatie:

Unisys Nederland NV Lammers van Toorenburg PR

Erwin Zijlstra, Country Communications Manager Francine Loos / Charly Lammers van Toorenburg


Telefoon: 020 - 5658 647 Telefoon 030 - 6565 070


E-mail: (erwin.zijlstra@unisys.com) E-mail: (francine@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie