Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Vries tekent contract communicatiesysteem hulpverleners

Datum nieuwsfeit: 01-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken

De Vries tekent contract voor communicatiesysteem hulpverleners

1 april 1999
Vandaag hebben staatssecretaris De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en het bedrijf TetraNed het contract getekend voor de aanleg van C2000, een nieuw, digitaal systeem voor mobiele radiocommunicatie voor politie, brandweer, ambulances en de Koninklijke marechaussee. C2000 vervangt de huidige analoge, afzonderlijke systemen van de verschillende
hulpverleningsdiensten. Eerst wordt een proef met C2000 gehouden in Amsterdam en omgeving en op Schiphol. De proef moet duidelijk maken of het systeem ook landelijk ingevoerd kan worden. TetraNed is een consortium van KPN Telecom en Getronics, met Motorola als leverancier van apparatuur. Het contract met TetraNed voorziet in het landelijk aanleggen van de infrastructuur voor C2000. De kosten hiervan zijn 433 miljoen gulden. Het contract biedt de mogelijkheid om na de proef te besluiten niet verder te gaan met TetraNed. In dat geval krijgt TetraNed alleen betaald voor het geleverde netwerk en het testsysteem in de proefregio en een afkoopsom. In totaal gaat het dan om 109 miljoen gulden. TetraNed kan nu beginnen met de bouw van het radionetwerk in de proefregio. Dat wordt in de zomer van 2000 opgeleverd. Daarna wordt het systeem operationeel getest en gebruikt. De testperiode wordt afgesloten met een grootschalige beproeving (rampscenario) van het netwerk. De evaluatie van de proef vindt plaats in de zomer van 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie