Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hilversum model in proefproject millennium-bestendigheid

Datum nieuwsfeit: 01-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Hilversum model in proefproject millennium-bestendigheid
31 maart 1999

Het Projectbureau Millennium Overheid (PMO) wil dat de gemeenten Hilversum en Wassenaar model staan voor de wijze waarop millenniumproblemen kunnen worden aangepakt. Beide voorbeeldprojecten, een initiatief van PMO, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Millennium Platform 2000 (MP2000), zijn onderdeel van een project dat plannings-methoden onderzoekt op hun vermogen om de voortgang van de gemeentelijke bedrijfsvoering te waarborgen. Voor de gemeente Hilversum zal het bureau Deloitte en Touche dit onderzoek uitvoeren. Naar verwachting zullen de oriënterende gesprekken tussen het gekozen bureau en de gemeente Hilversum binnen een week plaatsvinden. Na afloop van het project, naar verwachting begin mei, kunnen ook andere gemeenten hun voordeel doen met de resultaten.

De overgang naar het jaar 2000 brengt met name risico´s mee voor sectoren die erg afhankelijk zijn van geautomatiseerde systemen. In de publieke sector bijvoorbeeld, zouden vitale onderdelen van de dienstverlening kunnen uitvallen. Millenniumproblemen in hard- en software kunnen nieuwe en soms onbekende extra risico´s voor de bedrijfsvoering opleveren. In vergelijking met ´gewone´ storingen is het bijzondere van deze knelpunten de aard en onvoorspelbaarheid ervan. Bovendien kunnen millenniumproblemen zich gelijktijdig en wijdverspreid voordoen en een kettingreactie veroorzaken. Vandaar dat het van belang is tijdig maatregelen te treffen om de voortgang van bedrijfsvoering veilig te stellen, náást het - eveneens noodzakelijke
- bestrijden van de millenniumproblemen zèlf.

Het proefproject zal beperkt blijven tot het bestuurlijk kernapparaat van de gemeente (Gemeentelijke Basis Administratie, Financiën, Heffingen en Automatisering). De uitvoerende gemeentelijke diensten, de gesubsidieerde instellingen en overige maatschappelijke organisaties blijven derhalve buiten beschouwing. Datzelfde geldt voor specifieke taken op het gebied van openbare orde en veiligheid. Hieraan wordt van rijkswege gewerkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie