Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoofddorp bouwt voor de natuur

Datum nieuwsfeit: 01-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wereld Natuur Fonds Nederland

HOOFDDORP BOUWT VSSR DE NATUUR

30 maart 1999 -

Met het appartementencomplex Fruittuinen bouwt de gemeente Hoofddorp mee aan de natuur. Het hout gebruikt voor ramen, deuren en kozijnen is hout met het FSC-keurmerk. Dit garandeert dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen in plaats van hout uit kaalslag van bossen. Op donderdag 1 april 1999 onthullen dr. ir. P.J.J. Hoen, adjunct-directeur Johan Matser Projektontwikkeling bv, en wethouder G. Görtemöller van de Gemeente Haarlemmermeer in aanwezigheid van het Wereld Natuur Fonds een billboard waarop dit bijzondere aspect van Fruittuinen officieel wordt gemarkeerd.

Johan Matser Projektontwikkeling bv laat met Fruittuinen zien dat het gebruik van FSC-hout in de woningbouwpraktijk heel goed mogelijk is. Inmiddels hebben 37 gemeenten in Nederland gekozen voor het gebruik van FSC-gecertificeerd hout in bouwprojecten. Johan Matser Projektontwikkeling vervult een voortrekkersrol als het gaat om gebruik van hout met het FSC-keur in de woningbouw. Inmiddels hebben 37 gemeenten ook een dergelijk initiatief ontwikkeld. Het voorbeeld van Fruittuinen verdient op grote schaal navolging. Daar waar houtgebruik nodig is, is het zaak dat gekozen wordt voor hout met het internationaal erkende FSC keurmerk, aldus het Wereld Natuur Fonds.

Toen het WNF en Johan Matser Projektontwikkeling ruim drie jaar geleden met elkaar in zee gingen, was hout met het FSC-keurmerk op de Nederlandse markt niet verkrijgbaar. In drie jaar tijd heeft hout met het FSC-keurmerk een volume van 110.000 kuub bereikt. Dit betekent dus 110.000 kuub hout waarvoor geen natuurlijk bos voorgoed verloren is gegaan. Met het behoud van de natuurlijke bossen is tegelijkertijd de toekomst van tal van planten- en diersoorten, die van dat bos afhankelijk zijn, veilig gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie