Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Hilversum wil gedenksteen verplaatsen

Datum nieuwsfeit: 01-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Gemeente wil gedenksteen verplaatsen

31 maart 1999

De gemeente wil de gedenksteen uit Mauthausen verplaatsen van de Noorderbegraafplaats naar de begraafplaats Gedenck te sterven.

De steen is afkomstig uit het vernietigingskamp Mauthausen in Oostenrijk. In dat kamp moesten de gevangenen in de Tweede Wereldoorlog stenen hakken uit de rotsen.Tijdens de 25-jarige herdenking van de bevrijding werd de steen met een plaquette geplaatst aan de Laan 1940 - 1945. Vorig jaar is het monument verplaatst naar de Noorderbegraafplaats.

Het bestuur van de stichting De Hof, die Gedenck te sterven beheert, heeft de gemeente gevraagd de gedenksteen met plaquette te verplaatsen naar de oude begraafplaats bij de Oude Torenstraat. Inmiddels is er hiervoor ruimte gereserveerd.

De dr. ir. C. Lelyschool heeft te kennen gegeven ook op deze plek het onderhoud van het gedenkteken te willen verzorgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie