Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 02-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Berichten van vrijdag 02-04-99
17:06 vrijdag 2 april 1999

Roel Hallink, tel.: 0528 - 295216 od 06 - 51528156

* Zakkenrollerij

RODEN - Werd van een 76-jarige vrouw uit Roden de portemonnee en portefeuille gestolen. Zij was gistermiddag aan het winkelen in een winkel aan de Kastanjelaan en bemerkte bij de kassa dat haar portemonnee en portefeuille verdwenen waren uit haar tas. Zij heeft niets van de diefstal gemerkt. In de portemonnee zat een bedrag van goed f 125,-- en een pas. In de portefeuille zat haar rijbewijs.

* Diefstal uit winkel

ASSEN - Toen vanmorgen een 64-jarige man uit Assen een winkel aan de Weverstraat verliet ging het alarm af. Hij werd door het winkelpersoneel in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. Het bleek dat de man een kwast en een flesje kwastreiniger had gestolen. De man is verhoord en naderhand met een dagvaarding heengezonden.

* Inbraken in auto's

ALTEVEER en KERKENVELD - Afgelopen nacht werden in diverse straten o.a. de Jan Haarstraat, de Jan Leyssenaarstraat en de Nieuwstraat in deze plaatsen auto's opengebroken. In de meeste gevallen werd een ruit ingeslagen. Bij enkele werd een rubber van een raam stuk gesneden. In alle gevallen werden de radio's uit de auto gestolen. De totale schade is nog niet bekend.

COEVORDEN - Aan de Gasthuisstraat werd een auto op vakkundige wijze opengemaakt en verdwenen de radio / cd-speler, een cd-wisselaar, een zgn. boombox en 6 cd's..
Ook aan de Schaepmanstraat werd een auto opengebroken en werd de radio / cassetterecorder gestolen, alsmede een aantal cassettebandjes. In deze auto zijn de daders gekomen door het forceren van een portier.

KLAZIENAVEEN - Aan de Sterrebaan werd afgelopen nacht de achterruit van een auto ingeslagen. De radio / cd-speler en een portemonnee met enkele guldens werden gestolen. De portemonnee werd later op een grasveldje teruggevonden. De schade bedraagt ruim f 1400,--.

* Inbraak in woning

RUINERWOLD - Bij een woning, waarvan de bewoner nog op vakantie is, aan de Pieter Jochemswal werd afgelopen nacht ingebroken. De dader(s) zijn via een slaapkamerraam aan de achterzijde binnen gekomen. Alle kasten in het huis waren doorzocht. Vermist wordt een stereo-installatie. Bij terugkomst van de bewoner zal moeten blijken of er nog meer weg is.

* Inbraak kantoorpand

ASSEN - Bij een kantoorpand aan de Oosterbroekstraat werd afgelopen nacht ingebroken. De daders zijn binnengekomen middels het forceren van een raam. Alle kasten werden doorzocht en een binnendeur werd vernield. Gestolen werden 7 pakken koffie van 1.5 kg en een bedrag van ruim honderd gulden aan kleingeld.

* Inbraak verzorgingstehuis

ASSEN - Bij een verzorgingstehuis aan de Van Heuven Goedhartlaan werd afgelopen nacht ingebroken. De daders kwamen binnen door het forceren van een raam aan de zijkant van het gebouw. In het gebouw werden enkele geforceerd om in het kantoor te komen. Gestolen werden diverse potjes met geld. Het totaal aan gestolen geld bedraagt vermoedelijk meer dan duizend gulden.

* Overval in Gieten (vervolg)

GIETEN - De politie is vandaag gestart met een buurtonderzoek. Resultaten hieruit zijn op dit moment nog niet bekend. Uit het verdere ingestelde onderzoek is vandaag naar voren gekomen dat er een grote hoeveelheid aan gouden en zilveren sierraden verdwenen zijn. Totalen zijn nog niet bekend. Wel duidelijk is geworden dat de eigenaar door een slag of slagen op het hoofd bewusteloos is geraakt en verwondingen aan het hoofd heeft opgelopen. De man is inmiddels weer thuis en maakt het naar omstandigheden redelijk. Nog niet duidelijk is of er sprake is van één of twee daders. Het onderzoek zal tijdens de paasdagen doorgaan.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie