Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Oosterhout wil inspraak bij fusie ziekenhuizen

Datum nieuwsfeit: 03-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Oosterhoutse gemeenteraad neemt unaniem motie aan:

"Geen besluiten over toekomst Pasteurziekenhuis voordat gemeentebestuur Oosterhout is gehoord"

In het fusieproces tussen het Pasteurziekenhuis te Oosterhout en het Ignatius- en Baronieziekenhuis te Breda mogen pas besluiten worden genomen nadat het Oosterhoutse gemeentebestuur in de gelegenheid is gesteld zijn visie te geven over de gevolgen van die besluiten voor de Oosterhoutse samenleving.

Dat is de strekking van een motie die de gemeente Oosterhout deze week unaniem heeft aangenomen. De motie is ingediend door de voorzitters van alle zeven Oosterhoutse raadsfracties.

Uit de motie van de Oosterhoutse gemeenteraad getuigt ongerustheid over de voortgang van de fusieplannen. Volgens de raad blijkt uit de eerste uitwerking van de fusieplannen niet op welke wijze het volwaardig functioneren van het Pasteurziekenhuis als basisvoorziening gegarandeerd wordt. In een eerdere motie, aangenomen in de raadsvergadering van 29 september 1998, had de raad er juist op aangedrongen dat als voorwaarde voor het fusieproces diende te zijn "het uitgangspunt dat het Pasteurziekenhuis als locatie voor basiszorg op volwaardige wijze kan blijven functioneren".

De raad constateert verder dat de eerste uitwerking van de fusieplannen tot stand gekomen is "zonder dat de direct betrokken gemeentebesturen de gelegenheid hebben gehad hun zienswijze te geven op de gevolgen van de plannen voor Oosterhout en haar buurgemeenten".

De motie draagt het college van b. en w. op die boodschap over te brengen aan de directie van het Pasteurziekenhuis en de minister van Volksgezondheid, mevr. Borst.

Op uitdrukkelijk verzoek van de Oosterhoutse gemeenteraad vindt dinsdag 6 april een gesprek plaats tussen een delegatie uit de raad en de directie van het Pasteurziekenhuis. Wethouder Kouwelaar, onder andere verantwoordelijk voor gezondheidszorg, heeft de afgelopen weken informatieve gesprekken gehad met vertegenwoordigers van verschillende organisaties in de gezondheidszorg.

Oosterhout, 1 april 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie