Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunst als gedachtenprikkel over positie gehandicapten

Datum nieuwsfeit: 06-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
31 maart 1999

KUNST ALS GEDACHTENPRIKKEL OVER POSITIE GEHANDICAPTEN

Op 6 april opent gedeputeerde Thea Poortenaar, ter gelegenheid van haar afscheid bij de provincie Utrecht, in het Provinciehuis een tentoonstelling met werken van Wilco Kreisel, Steef Duyst en Jannie Notmeijer. De drie kunstenaars onderscheiden zich naast hun bijzondere beeldende talent door het gegeven dat ze een verstandelijke handicap hebben. Thea Poortenaar heeft zich als bestuurder jarenlang sterk gemaakt voor de maatschappelijke participatie van mensen met een handicap. Met deze expositie hoopt zij daartoe nog een impuls te geven. Zo moet de tentoonstelling bezoekers aanzetten tot vragen als: welke betekenis heeft dit soort werk voor officieel erkende kunstvormen?

De samenstellers hebben gekozen voor een expositie die vooral een beeld schept van dit genre kunstwerken. De keuze viel op Kreisel, Duyst en Notmeijer vanwege hun krachtige en eigenzinnige stijl. Van Notmeijer is zowel haar populaire figuratieve werk te zien, met thema's als 'vrouwen' en 'erotiek', als minder bekend abstract werk. Voor Kreisel geldt eveneens dat meer bekende werk, met thema's als de kerk en berglandschappen, naast minder bekende werken hangt. Het werk van Duyst laat gezichten zien van onder meer collega's en bekenden. De tentoonstelling is vrij toegankelijk op werkdagen van 9 tot 18 uur en is in het Provinciehuis te bezichtigen tot en met 5 mei a.s. Adres: Pythagoraslaan 101 te Utrecht.
(Voor informatie: Ron van Dopperen, (actueel@prvutr.nl030) - 258 31 96)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie