Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verzoek schorsing structuurplan Waalsprong afgewezen

Datum nieuwsfeit: 06-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Verzoek schorsing structuurplan Waalsprong afgewezen

De Raad van State heeft het verzoek van de Groene Long om schorsing van het structuurplan Land over de Waal afgewezen. Dat bericht is vandaag binnengekomen van de Raad van State.

De voorzitter is van oordeel dat de bestreden structuurplan-onderdelen geen concrete beleidsbeslissingen zijn, maar alleen een indicatie van komende ontwikkelingen. Tegen het vastgestelde structuurplan kan om die reden geen bezwaar worden gemaakt of beroep aangetekend. Hetzelfde geldt voor de vraag of er voor de waterplassen en voor de bedrijfsterreinen een milieu-effectrapportage had moeten worden opgesteld. De uitspraak betekent concreet dat de bouwactiviteiten in de Waalsprong gewoon door kunnen gaan.

Op 3 maart j.l. wees de Raad van State een verzoek van de Groene Long om schorsing van de ontheffing van de milieu effectrapportage (MER) voor de woningbouw Waalsprong af. Over zowel de MER als het structuurplan Land over de Waal loopt nog een zogeheten bodemprocedure. Door de uitspraak van heden voelt het gemeentebestuur zich gesterkt dat ook de bodemprocedure met een gunstig resultaat zal worden afgerond, waardoor de Waalsprong geen onnodige vertraging oploopt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie