Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zanden- Riffenbuurt Delfzijl krijgt Proat-Hoes

Datum nieuwsfeit: 06-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

06-04-1999

Zanden- Riffenbuurt krijgt Proat-Hoes

Vanaf donderdag 01-04-1999 heeft het kantoorpand van de buurt- en huurdersvereniging van de Zanden- en Riffenbuurt, Simonszand 34, een naam. De projectleider van de gemeente Delfzijl, Gerda Degenhart, mocht een bord omdraaien waarop de naam Proat-Hoes staat.

Een info-punt voor de buurt

Met het onthullen van het naambord is tevens de start gegeven voor het info-punt. Elke donderdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur kunnen bewoners gezellig langs komen. Er is informatiemateriaal van verschillende instanties dat meegenomen kan worden of ter plekke kan worden gelezen. Bovendien kan men een praatje maken met de bestuursleden van de vereniging over het wonen en leven in de buurt.

In de toekomst wil de Zanden- en Riffenbuurt samen met de Platenbuurt één gezamenlijk info-punt openen in het buurthuis Brakzand. Omdat de verbouwing van dit buurthuis enige tijd in beslag zal nemen, heeft de vereniging gemeend in het belang van de buurt alvast te moeten starten met het info-punt. De vrijwilligers zullen zich hoofdzakelijk bezighouden met het luisteren naar mensen en het doorverwijzen naar instanties.

Steun vanuit instanties

Verschillende instanties hebben toegezegd in de toekomst spreekuur in de buurt te zullen houden. De Woningstichting Delfzijl en de gemeente Delfzijl ondersteunen het initiatief van de vereniging om de start te maken met het info-punt. De projectleider Gerda Degenhart is op donderdag 20 mei aanwezig om informatie te verstrekken over het uit te voeren integraal buurtplan in het kader van het herstructureringsprogramma Kiezen en Delen.

_

Nader informatie over dit bericht verstrekt de projectleider Gerda Degenhart, telefoon 0596-639947.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie