Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gelders College telt zes Gedeputeerden

Datum nieuwsfeit: 06-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Gelderland

Gelders College telt zes Gedeputeerden

30 maart 1999

Nr. 99-135

Bij de onderhandelingen die moeten leiden tot een nieuw College van Gedeputeerde Staten in Gelderland, is een belangrijke stap gezet. Het onderhandelingsteam van de lijsttrekkers van CDA, VVD en PvdA bereikte overeenstemming over het aantal collegeleden en de verdeling van de portefeuilles over de drie fracties. Het College van Gedeputeerde Staten gaat zes leden tellen in een verdeling van 3 x 2 gedeputeerden.
De portefeuilles zijn als volgt verdeeld:

CDA:
1. Algemeen bestuur
Zorg, welzijn, cultuur, jeugd, onderwijs en sport 2. Ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, stads- en dorpsvernieuwing, monumenten, asielzoekers

VVD:
1. Verkeer en waterstaat
2. Economische zaken, werkgelegenheid en beroepsonderwijs Toerisme en recreatie, landelijk gebied, ontgrondingen Bestuurlijke organisatie

PvdA:
1. Financiën, toezicht gemeentefinanciën Milieu
2. Personeel en organisatie, communicatie, informatiebeheer en automatisering, facilitair bedrijf Stedenbeleid Maatschappelijke participatie

De drie fracties hebben in grote lijnen ingestemd met deze verdeling. Verwacht wordt dat zij op woensdag 31 maart de kandidaat-gedeputeerden zullen aanwijzen en definitief instemmen met het beleidsakkoord en de portefeuilleverdeling.

Afgesproken is dat iedere gedeputeerde verantwoordelijkheid neemt voor ten minste één project dat meer dan één beleidsveld raakt. Zo wil het nieuwe college het integraal voeren van beleid bevorderen en middels één aanspreekpunt de herkenbaarheid versterken.

Op dit moment is nog niet bekend welke fractie de Gelderse vertegenwoordiging in het Inter Provinciaal Overleg (IPO) zal leveren.

Aan het collegeprogramma wordt nog hard gewerkt. De concepten, die door de zes verschillende werkgroepen zijn geschreven, worden onder verantwoordelijkheid van het onderhandelingsteam geredigeerd. Uiterlijk op 8 april wordt het programma gepubliceerd.

Op 13 april worden de gedeputeerden in de eerste vergadering van de nieuw gekozen Provinciale Staten gekozen en wordt het beleidsakkoord besproken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* De heer Hans Esmeijer, voorzitter onderhandelingen collegevorming, tel. thuis 055 - 360 16 25, e-mail: (jesmeij@gelderland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie