Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Loop- en conditietraining voor vijftigplussers

Datum nieuwsfeit: 06-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Loop- en conditietraining voor vijftigplussers

Pro-Athletics organiseert, in samenwerking met het Bureau Sportontwikkeling, de cursussen Athletic Walking en loop- en conditietraining. Deze beginnerscursussen zijn bedoeld voor vijftigplussers die op een gezellige manier iets aan sport willen doen.
Athletic Walking is een vorm van pittig wandelen. Dit is een uitstekend middel om de algemene conditie te verbeteren. Het kan ook dienen als opstapje naar het hardlopen of als hersteltraining na een blessure. En als u plannen heeft om nu eindelijk de Vierdaagse eens te lopen, dan is dit uw kans om er gezamenlijk voor te trainen.

De cursus start op dinsdag 6 april en duurt drie maanden, elke dinsdag- en donderdag van 10.30 tot 11.45 uur. Vanuit het clubhuis van de Atletiekvereniging Nijmegen aan de Heemraadstraat wordt er gelopen en gewandeld in de bossen van Heumensoord. De hele cursus kost 45,00 (per les 1,75). Als u wilt meedoen, maar u kunt niet overdag, neem dan rechtstreeks contact op met Pro-Athletics. Er zijn ook 's avonds mogelijkheden.

Bij de cursus is een conditietest aan het begin en aan het eind van de cursus inbegrepen. Speciale kleding is niet vereist, maar het is aan te raden om makkelijk zittende kleding en sportschoenen te dragen. Iedereen met een normale goede gezondheid kan zonder problemen aan deze cursus meedoen. Heeft u twijfels, overlegt u dan even met uw huisarts.
Na de cursus kunt u desgewenst doorstromen naar de bestaande trainingsactiviteiten van Pro-Athletics. Deze worden op bijna alle werkdagen op allerlei tijdstippen georganiseerd. Voor meer informatie kunt u bellen met Theo Eggenhuizen (Pro Athletics), tel. 3221888 of Linda van der Burg (Bureau Sportontwikkeling), tel. 3292260.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie