Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda april Rotterdams Conservatorium

Datum nieuwsfeit: 06-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rotterdams Conservatorium

Agenda april 1999
back
Donderdag


1 april
Ensembledag Jazz, Pop & Wereldmuziek

Gedurende de gehele dag spelen de ensembles van de afdeling Jazz, Pop & Wereldmuziek in de Willem Pijper Zaal van het Rotterdams Conservatorium, ten behoeve van de tentamens. Achtereenvolgens spelen de ensembles van Ad de Jong, Bertil Busstra , Klaus Flenter, Jan Laurens Hartong, Frans de Berg, Marc Bisschoff en Willem Friede.

In de Willem Pijper Zaal van het Rotterdams Conservatorium, van 11.00-17.30 uur, toegang vrij.
Dinsdag


6 april
Examenconcert Veronique Jeanne (percussie, wereldmuziek)

In de Willem Pijper Zaal van het Rotterdams Conservatorium. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij.
Dinsdag


6 april

t/m

vrijdag


9 april
Masterclass Lothar Bohm (hoorn)

De Duitse hoornist Lothar Bohm verzorgt vier dagen lang een masterclass voor de hoornstudenten van het Rotterdams Conservatorium. Toehoorders zijn van harte welkom. In het Rotterdams Conservatorium (lokaal n.t.b.); dagelijks van 10.00-17.00 uur; toegang vrij. Woensdag


7 april
L’Histoire du Soldat

Op initiatief van conservatoriumstudent John Kaell ontwikkelde de Rotterdamse Dansacademie een hedendaagse choreografie voor L’Histoire du Soldat van Igor Stravinsky. Drie dansers nemen het ‘corps de ballet’ voor hun rekening; studenten van het conservatorium vertolken live Stavinsky’s onsterfelijke muziek. Met medewerking van Hilke Diemer (choreografie), John Kaell (muzikale leiding), studenten van het Rotterdams Conservatorium en de Rotterdamse Dansacademie. In Theater Zuidplein te Rotterdam (010-481 65 00), aanvang 19.00 uur, toegang ca. fl. 15,-/kinderen fl. 10,-. Woensdag


7 april

en

Donderdag


8 april
Masterclass Douglas Boyd (hobo)

De Britse hoboïst Douglas Boyd geeft een masterclass voor de hobo-studenten van het Rotterdams Conservatorium. Toehoorders zijn van harte welkom. In het Rotterdams Conservatorium (lokaal n.t.b.); dagelijks van 10.00-17.00 uur; toegang vrij.
Donderdag


8 april
Examenconcert Inge Kissen (toetsen/toegepaste electronica)

In de Willem Pijper Zaal van het Rotterdams Conservatorium. Aanvang 20.00 uur, toegang vrij.
Zondag


10 april
Live Jazz at Dizzy

Jamsessie in Jazzcafé Dizzy o.l.v. Marc Bischoff, met studenten van de afdeling Jazz, Pop & Wereldmuziek. In Jazzcafé Dizzy, ’s-Gravendijkwal 127 te Rotterdam (010-477 30 14); van 16.00-18.30 uur, toegang vrij.
Dinsdag


13 april
Masterclass Christian Lindberg (trombone)

De Zweedse trombonist Christian Lindberg verzorgt een masterclass voor studenten van het Rotterdams Conservatorium en andere geïnteresseerden. In het Rotterdams Conservatorium (lokaal n.t.b.). Van 15.00-18.00 uur. Toegang vrij. Eventuele aanmeldingen voor deelname bij het Marianne Spoel, secretariaat (010-476 73 99). Woensdag


14 april
Lunchconcert Symfonisch Blaasorkest

Door het Symfonisch Blaasorkest van het Rotterdams Conservatorium onder leiding van Arie van Beek. Met medewerking van Henry Kelder, piano.

Op het programma staan:

· Schulhoff - Concerto voor strijkkwartet en blazers

· Strawinsky – Pianoconcert

· Schönberg – Thema & Variaties

In Concert- en Congresgebouw de Doelen te Rotterdam. Aanvang 12.45 uur, toegang vrij.
Donderdag


15 april
Workshop Don Braden (saxofoon) & Joris Teepe (bas)

Op uitnodiging van de afdeling Jazz, Pop & Wereldmuziek verzorgen de jazzmuzikanten Braden en Teepe een workshop voor studenten van het Rotterdams Conservatorium. ‘s Middags zijn toehoorders van harte welkom. In het Rotterdams Conservatorium (lokaal n.t.b.). Van 10.00-12.00 uur besloten sessie; van 13.30-16.30 uur openbare sessie. Toegang vrij.
Donderdag


15 april
Lunchconcert Kamermuziek

Onder leiding van orkestdirectie-student Jussi Jaatinen spelen studenten van het Rotterdams Conservatorium kamermuziek van octet tot elftet. Op het programma staan werken van o.a. Badings, Bons en Englund. In de Willem Pijper Zaal van het Rotterdams Conservatorium. Aanvang 12.15 uur, toegang vrij.
Donderdag


15 april
Symfonisch Blaasorkest o.l.v. Arie van Beek

Voor programma zie 14 april.

In het Conservatorium van Maastricht, aanvang 20.00 uur, toegang vrij. Maandag


19 april
Examenconcert Suzanne Hulsen (cello)

In de Willem Pijper Zaal van het Rotterdams Conservatorium. Aanvang 15.30 uur, toegang vrij.
Maandag


19 april
Examenconcert Nitzan Laster (cello)

In de Willem Pijper Zaal van het Rotterdams Conservatorium. Aanvang 16.45 uur, toegang vrij.
Maandag


19 t/m

vrijdag


23 april
Tangoproject ‘The Unknown Piazzolla’

Onder leiding van de befaamde bandoneonist Juan José Mosalini studeert ‘OTRA’, het Groot Tango Orkest van het Rotterdams Conservatorium werken in van de legendarische bandoneonist, componist en arrangeur Astor Piazzolla. Tevens wordt met een kwartetbezetting (bandoneón, viool, piano en contrabas) diens latere werk (na 1955) ter hand genomen.

Vrijdag 23 april om 20.00 uur wordt het project afgesloten met een concert, de locatie is nader te bepalen. Meer informatie hierover kunt u t.z.t. opvragen (010-476 73 99).

De repetities vinden dagelijks in het Rotterdams Conservatorium plaats, repetitietijden onder voorbehoud: van 10.00-13.00 uur en van 14.00-17.00 uur.
Donderdag


22 april
Lunchconcert Jazzensemble

I.s.m. Studium Generale TU Delft. In Cultureel Centrum ‘Mekeleweg 10’ te Delft. Aanvang 12.45 uur, toegang vrij. Vrijdag


23 april
Lunchconcert in de Laurenskerk

In het kader van het eindexamen koordirectie van studente Pauline Bik spelen koor en ensemble van het Rotterdams Conservatorium Buxtehude; Cantate ‘Herzlich lieb hab ich dich, o Herr’ en a capella werken. In de Laurenskerk op het Grote Kerkplein te Rotterdam. Aanvang 12.45 uur, toegang vrij.
Zondag


25 april
Benefietvoorstelling L’Histoire du Soldat

Ten behoeve van het Corrie Hartong Fonds vindt een extra voorstelling van de co-productie van het Rotterdams Conservatorium en de Rotterdamse Dansacademie plaats. De vrijwillige bijdrage van het publiek wordt aangewend om jonge talentvolle dansers en choreografen te ondersteunen. In de Rotterdamse Dansacademie, Tandwielstraat 1, 3083 AV Rotterdam, telefoon 010-423 00 11. Aanvang 15.00 uur, vrijwillige bijdrage.
Zondag


25 april
Jazzensembles in het Doelencafé

De beste ensembles van de afdeling Jazz, Pop & Wereldmuziek spelen op het podium van het Doelencafé. In het Doelencafé aan het Schouwburgplein te Rotterdam. Aanvang 15.30 uur. Toegang gratis. Zondag


25 april
Live Jazz at Dizzy

Jamsessie in Jazzcafé Dizzy o.l.v. Marc Bischoff, met studenten van de afdeling Jazz, Pop & Wereldmuziek. In Jazzcafé Dizzy, ’s-Gravendijkwal 127 te Rotterdam (010-477 30 14); van 16.00-18.30 uur, toegang vrij.
Maandag


26 april
Examenconcert Julia Bognar (gitaar, klassieke muziek)

In de Willem Pijper Zaal. Aanvang 14.00 uur, toegang vrij. Donderdag


29 april
Examenconcert Annechien van Blom (viool)

In de Willem Pijper Zaal. Aanvang 14.00 uur, toegang gratis. Donderdag


29 april
Examenconcert Marulka Gijsen (viool)

In de Willem Pijper Zaal. Aanvang 15.30 uur, toegang gratis. Donderdag


29 april
Koninginnedagconcert Jeugdorkest

Het Jeugdorkest van het Rotterdams Conservatorium speelt onder leiding van Josef Schebal en Jos van der Sijde werken van o.a. Bernstein en Beethoven. In de Willem Pijper Zaal van het Rotterdams Conservatorium. Aanvang 20.00 uur, toegang vrij.

Wilt u de maandagenda thuis ontvangen, stuurt u dan een kaartje met uw adresgegevens o.v.v. maandagenda aan het Rotterdams Conservatorium, t.a.v. Mevr. M. Gelissen. U kunt ook lid worden van de Vereniging Vrienden van het Rotterdams Conservatorium. Wilt u daarover informatie ontvangen, stuurt u dan een kaartje met uw adresgegevens o.v.v. Vrienden aan het Rotterdams Conservatorium, t.a.v. Mevr. W. Breedveld, of vul de informatiepagina op deze site in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie