Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 07-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


** update 13.37 uur

woensdag 7 april 1999

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op woensdag 7 april om 13.00 uur.


**De Kamer debatteert met minister-president Kok, ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en De Grave (Defensie) over de situatie in Kosovo.

Ten slotte spreekt de Kamer over aanpassingen van het wetsvoorstel tot wijziging van de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek rond vakantie en ouderschapsverlof bij arbeidsovereenkomsten.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERING

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 14.00 tot ca. 16.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) en minister Peper (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over het decentrale huisvestingsbeleid van onderwijs- instellingen.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 16.00 tot ca. 18.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Peper (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over de bekostiging van vormen van (voortgezet) speciaal onderwijs.
Aansluitend algemeen overleg staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en wetenschappen) over ontwikkelingen rond leerlinggebonden financiering in het speciaal onderwijs.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Buitenlandse Zaken: 10.00 tot ca. 11.00 uur - Klompézaal
Agenda: gesprek met een aantal Oost-Europese diplomaten.

Defensie: 12.30 uur Klompézaal

Agenda: procedure.

Economische Zaken: 12.30 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: procedure.

Buitenlandse Zaken: 12.45 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: procedure.

Justitie: 14.30 uur Troelstrazaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.

Buitenlandse Zaken: 16.00 tot ca. 17.00 uur - Regentenkamer


Agenda: gesprek met de heer J.C. Faure, voorzitter van de Development Assistance Comittee (DAC) van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) te Parijs.

AANBIEDING

De voorzitter van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen neemt om 12.45 uur een het rapport "(ZMOK) justitiescholen Gelderland" in ontvangst uit handen van een delegatie van de gemeentebesturen van de Gelderse gemeenten Gorssel, Lichtenvoorde, Borculo, Eibergen, Ermelo, Heerde en Valburg. ZMOK-scholen verzorgen onderwijs aan zeer moeilijk opvoedbare kinderen en zijn vaak verbonden aan een justitieel internaat. In de petitie wordt aandacht gevraagd voor het feit dat de bovengenoemde gemeenten financieel onevenredig zwaar worden belast sinds de huisvesting van ZMOK-scholen decentraal door gemeenten wordt geregeld (hal Plein 2).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie