Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe functie voor oude computers in Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 07-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Nieuwe functie voor oude computers

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om 75 computers die onlangs vervangen zijn beschikbaar te stellen voor hergebruik.

De 10 snelste computers gaan naar de gemeente Nowo/Grod in Polen en de overige 65 computers worden verdeeld over basisscholen in de gemeente Stadskanaal.

De 75 computers die nu beschikbaar zijn, zijn de laatste die de gemeente kan weggeven. Vanaf nu wordt alle gemeentelijke hardware namelijk geleased.

Er is vooral voor leasen gekozen, omdat de hardware door het leasebedrijf om de drie jaar wordt vervangen. Daardoor wordt er altijd met moderne, snelle hardware gewerkt. Bovendien heeft de gemeente geen omkijken meer naar het onderhoud.

Burgers die contacten onderhouden met de gemeente Nowo/Grod in Polen gaven aan dat deze gemeente graag wil automatiseren, maar daar geen middelen voor heeft. De tien computers leveren hen een basis voor een redelijk moderne kantoorautomatisering.

De schenking van de andere 65 computers aan de basisscholen vindt plaats aan de hand van een lijst die bij een eerdere schenking is opgesteld. De scholen die toen geen computers hebben gekregen zijn nu als eerste aan de beurt.

© Gemeente Stadskanaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie