Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningen stelt tien festiviteitendagen vast

Datum nieuwsfeit: 07-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente Groningen

Tien festiviteitendagen vastgesteld
7 april 1999
Burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen hebben voor 1999 de volgende tien collectieve festiviteitendagen aangewezen:
* 30 april (koninginnedag)

* 5 mei (bevrijdingsdag)

* 18 en 19 juni (Swinging Groningen)

* 3 juli

* 31 juli

* 13 augustus (Kroegentocht tijdens de KEI-week)
* 28 augustus (Gronings ontzet)

* 4 september

* 31 december (oudejaarsavond)

Voor deze dagen geldt voor alle inrichtingen waarop het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer van toepassing is, het volgende: Binnen en aan de Diepenring geen geluidlimiet van 11.00 uur tot 01.00 uur de daaropvolgende dag; buiten de Diepenring geen geluidlimiet van 11.00 uur tot 24.00 uur.
In verband met het bijzondere karakter van de komende jaarwisseling kan wat de tijdstippen betreft nog een aanvullende regeling plaatsvinden.
Door een wijziging van de APVG (Algemeen Plaatselijke Verordening Groningen) kan de burgemeester dit jaar voor het eerst tien collectieve festiviteitendagen aanwijzen, voorheen waren dat er acht. Als gevolg hiervan worden er nu ook enkele dagen aangewezen die niet direct in relatie staan tot feesten, evenementen of activiteiten in de binnenstad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie