Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Friese provinciale startersnotitie vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 07-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Starters belangrijk voor economische dynamiek

Provinciale startersnotitie vastgesteld

Zoveel mogelijk belemmeringen wegnemen en kansrijke initatieven ondersteunen, zo ziet het provinciale startersbeleid er in het kort uit. Dat beleid is vandaag door Gedeputeerde Staten vastgesteld en vormt een speerpunt in het provinciaal Sociaal Economisch Beleidsplan. Starters geven een belangrijke impuls aan de Friese economie. De Provincie ziet voor zichzelf nadrukkelijk een regisserende rol weggelegd omdat al zoveel partijen zich met starters bemoeien. Een greep uit de provinciale actiepunten:

a. Er zijn veel partijen actief bezig met de ondersteuning en begeleiding van starters. De Provincie wil samen met de Kamer van Koophandel dit aanbod inzichtelijker maken en beter op elkaar laten afstemmen. Bijvoorbeeld door het organiseren van congressen, het beter benutten van Internet en het uitgeven van een brochure.

b. Nagaan of er voldoende huisvestingsmogelijkheden voor (door)starters zijn.

c. Met andere betrokken bekijken of en hoe (langdurig) werklozen gestimuleerd kunnen worden een eigen bedrijf te beginnen. Gedacht wordt aan het organiseren van een voorlichtingsbijeenkomst voor begeleiders van deze doelgroep.

d. Stimulering specifiek richten op enkele kansrijke sectoren zoals de ICT en de agrarische sector.

Op 28 april praat de statencommissie Algemene en Economische Zaken over dit onderwerp.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie