Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie moet toekomst poppodium Amersfoort veilig stellen

Datum nieuwsfeit: 07-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

pril 1999

Extra subsidie moet toekomst De Kelder veilig stellen

Poppodium de Kelder krijgt dit jaar een eenmalige subsidie van f 57.000,- om haar status als erkend podium voor popmuziek te behouden. Het geld wordt gebruikt om een professionele avondcoördinator en een professionele programmeur aan te stellen. Of de gemeente vanaf 2000 blijvend een hogere subsidie beschikbaar stelt, moet dit najaar blijken tijdens de begrotingsbesprekingen.

Poppodium de Kelder is één van de kleinere zalen in de Nederlandse popwereld. Het bezit echter de C-status van het Nederlands Pop Instituut (NPI) en de Try out podiumstatus van boekingsbureau MOJO. Dit betekent dat bands die met hun bekendheid normaal zoveel bezoekers trekken dat zij De Kelder nooit zouden aandoen, met hun try-out voor nieuwe tournees toch ook in De Kelder te zien zijn.

Professionaliteit en veiligheid
Deze twee verworvenheden staan op de tocht als de programmeur en de avondcoördinator, beiden vrijwilligers, hun functie zouden neerleggen. De avondcoördinator zorgt ervoor dat de concertavonden goed verlopen. Hij is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken rond het podium en waakt ook voor de veiligheid van het publiek. Dat gebeurt onder andere door (overmatig) drank- en drugsgebruik tegen te gaan en de verkoop van drugs te voorkomen. De Kelder, met een publiek van tussen de 15 en 21 jaar, besteedt veel aandacht aan deze functie.

De programmeur is verantwoordelijk voor het inhoudelijke succes van een podium. Degene die deze functie nu vervult, heeft een netwerk van contacten waardoor goede bands naar Amersfoort komen en waardoor de try-out status van MOJO is verkregen. Om de C-status van het NPI te houden zijn twee eisen gesteld: professionele organisatie en veiligheid van de bezoekers.

De gemeente wil in het nieuw te realiseren Themacentrum een volwaardig podium creëren voor lichte muziek. Mede daarom wil de gemeente devaluatie van de Kelder voorkomen. Reden genoeg voor een eenmalige subsidie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie