Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 04/08/99

Persberichten regio Groningen/

Persberichten districten West, Noord, Midden en Oost

Beerta Olie op wegdek

Een rijstrook van de Nieuweweg in Beerta is gistermiddag besmeurd geraakt met hydrauliek-olie. De brandweer moest er aan te pas komen om het wegdek dat door de olie glad was geworden te reinigen. Onderzoek wees uit dat de olie afkomstig was uit een kraan waarvan tijdens het rijden een leiding los was geraakt. De 23-jarige kraanmachinist heeft met de brandweer een regeling getroffen omtrent de kosten van de schoonmaak.

Middelstum Bestuurder (onder invloed) veroorzaakt ongeval In zijn woning in Middelstum heeft de politie gisteravond een 34-jarige automobilist aangehouden. De man meldde zichzelf nadat hij in de Heerestraat in Middelstum tegen een trottoirband was gebotst en vervolgens een stuk over het trottoir had gereden. Drie van de vier wielen van zijn auto raakten daarbij zwaar beschadigd. De man reed naar huis en belde de politie. Hij bleek bij aanhouding onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage van 2.5 vastgesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 14 uur heengezonden.

Delfzijl Marktkoopman bestolen
Een 57-jarige marktkoopman uit de gemeente Grootegast is gistermiddag het slachtoffer geworden van diefstal op de warenmarkt in de Spoorstraat in Delfzijl. De man verliet korte tijd zijn kraam en merkte bij terugkomst dat zijn geldkist die hij in de kraam had verstopt weg was. Getuigen hebben twee onbekende mannen gezien die zich enige tijd verdacht bij de kraam hebben opgehouden. De marktkoopman mist een geldbedrag van ruim duizend gulden. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl Jongens aangehouden na diefstal
Aan de Singel in Delfzijl heeft de politie gistermiddag een 16-jarige jongen uit Appingedam en een 18-jarige jongen uit Delfzijl aangehouden. Zij worden er van verdacht eerder op de middag 10 gulden te hebben gestolen van een 17-jarige jongen uit Delfzijl. Het slachtoffer werd aan het Molenbergplein door de beide verdachten aangesproken. Die vroegen hem aanvankelijk om een sigaret maar eisten later geld. De benadeelde ontkende geld bij zich te hebben maar toen de verdachten dreigden hem in elkaar te zullen slaan en zijn kleren te zullen doorzoeken gaf hij hen 10 gulden. Daarop verdwenen de dieven. Het slachtoffer meldde zich bij de politie die de verdachten op basis van een goed signalement kon aanhouden. Ze zijn beide ingesloten en in verzekering gesteld. Het 10-tje is inmiddels aan het slachtoffer terug gegeven.

Lutjegast Bestuurder onder invloed
Op De Wieren in Lutjegast heeft de politie vannacht een 19-jarige automobilist uit de gemeente Grootegast aangehouden. De man reed in zijn auto en bleek bij een routinecontrole door de politie te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd 0.8 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden. Hij kreeg een boete van 390 gulden opgelegd.

Doezum Controle autogordels
De politie heeft gistermorgen een controle op het dragen van autogordels uitgevoerd op de Provincialeweg in Doezum. Daarbij werden 70 auto's gecontroleerd. Zes mensen kregen een bekeuring van 90 gulden voor het niet dragen van de autogordel.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie