Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laatste keer preventieve onkruidbestrijding Capelle

Datum nieuwsfeit: 08-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Onkruidbestrijding

In de wijken Schollevaar en Oostgaarde wordt ook dit jaar weer gewerkt met selectieve onkruidbestrijding op verhardingen. Dit betekent dat er alleen gespoten wordt op die plaats waar reeds onkruid groeit. In de wijk Schenkel, Middelwatering, Capelle West en \'s-Gravenland wordt nog gewerkt met de preventieve methode. Dit houdt in dat er in een vroeg stadium wordt gespoten om onkruid te voorkomen op verhardingen. Deze methode wordt dit jaar voor het laatst toegepast. Vanaf 2000 mag de gemeente alleen nog werken met de selectieve methode. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen daalt hierdoor aanzienlijk. Het betekent echter wel dat het \"straatbeeld\" er groener uit gaat zien.
Indien u niet wenst dat er onkruidwerende middelen in uw woonomgeving toegepast worden, dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van het Informatiecentrum via telefoonnummer 284 84 84. Wij gaan er dan wel van uit dat u zelf deze bestrating vrijhoudt van bijvoorbeeld paardebloemen, gras etc.
De planning is dat de wijken Schollevaar en Oostgaarde vanaf half mei onder handen genomen worden. Schenkel, Middelwatering, Capelle West en \'s-Gravenland zijn in de weken na Pasen aan de beurt. De planning is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie