Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PPG reorganiseert productie in Europa

Datum nieuwsfeit: 08-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PPG COATINGS

PPG reorganiseert productie in Europa

PERSBERICHT

PPG REORGANISEERT PRODUCTIE IN EUROPA

FABRIEK PPG COATINGS IN TIEL WORDT SPECIALIST

IN HARSPRODUCTIE

Tiel, 8 april 1999 - De verffabriek van PPG Coatings in Tiel gaat zich specialiseren in de productie van hars, een belangrijke grondstof voor verf. Dit is het gevolg van een reorganisatie van de productie in een aantal Europese landen waartoe PPG heeft besloten.

Voor Tiel betekent de reorganisatie een investeringsplan van circa 12 miljoen gulden. De taken van het Laboratorium en de afdeling Verkoop van de fabriek in Tiel worden naar andere locaties in Europa overgebracht. Dit betekent dat het huidige aantal van 100 arbeidsplaatsen wordt teruggebracht tot 39. Met de vakbonden is de directie vanochtend overleg gestart over een sociaal plan.

PPG kocht de fabriek in Tiel vorig jaar van BASF. Oorspronkelijk bestond het plan de verliesgevende fabriek te moderniseren en uit te breiden. Begin dit jaar verwierf PPG echter de divisie Packaging Coating van AKZO NOBEL en kwam in het bezit van fabrieken in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Door deze acquisitie moesten de plannen worden gewijzigd om in Europa een nieuwe organisatie op te bouwen. Voor de locatie Tiel betekenen de plannen dat de fabriek het Europese centrum wordt van PPG voor de productie van harsen.

PPG Industries is een Amerikaanse multinational waarvan het hoofdkantoor in Pittsburg is gevestigd. Het bedrijf is in 1883 opgericht als de Pittsburg Plate Glass Co.

. Afzender van dit bericht is PPG Coatings BV te Tiel . Telefoonnummer: 0344 - 672 922
. Vraagt u naar de heer I. Udin, General Manager


08 apr 99 16:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie