Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 09-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Regio Politie Drenthe

Persberichten van vrijdagmorgen 09.04.1999
10:07 vrijdag 9 april 1999

Bert Peters 0591 - 66 20 14 of 0653 - 23 80 59

Smilde, ongeval door onoplettendheid
Reed gisteravond omstreeks 18.35 uur, een 30-jarige man uit Hoogeveen over de Provinciale weg N381 in de richting van Emmen. Hij was daarbij met zijn autoradio bezig en lette onvoldoende op de weg waardoor hij teveel naar links stuurde. Hij kon ternauwernood een tegemoetkomende bestuurder ontwijken maar door de sterke stuurcorrectie naar rechts verloor hij de macht over het stuur. Hij kwam uiteindelijk opnieuw links van de weg terecht waarna hij via een slootwal op de kop in het bouwland belandde. De bestuurder kwam er zonder noemenswaardig letsel af maar de auto werd compleet vernield.

Emmen, doorrijden na aanrijding
Gistermiddag om half zes meldde een 39-jarige vrouw uit Emmen zich aan het bureau om aangifte te doen van het doorrijden na een aanrijding. Een getuige had gezien hoe een automobilist met zijn auto bij het wegrijden uit een parkeervak bij het winkelcentrum tegen de achterzijde van haar auto botste waardoor er nogal wat schade ontstond. Hoewel een passagier uit de auto stapte en de schade opnam reed hierna de bestuurder toch weg zonder zijn identiteit bekend te maken. De getuige nam het kenteken op en gaf het aan de aangeefster. Hierna werd in zijn woning de 22-jarige verdachte aangetroffen die bekende dat hij de schade had aangericht en vervolgens was weggereden. Hij ging met snelrecht het bureau uit.

Emmen, diefstal aanhanger met trilplaat
Ontdekten surveillerende politiemensen, na een telefonische melding van een buurtbewoner, dat vannacht even na 24.00 uur, een auto met daarachter een aanhangwagen met trilplaat wegreed bij een plek aan de Statenweg waar wegwerkzaamheden werden uitgevoerd. De staande gehouden 41-jarige Emmenaar verklaarde dat hij toestemming had om de trilplaat daar mee te nemen voor een andere klus elders. Een telefoontje naar de uitvoerder van de firma uit Emmen leerde dat er geen sprake was van toestemming waarop de man evenals zijn 35-jarige kompaan werd aangehouden. De auto, aanhanger en trilplaat werden achter het bureau geplaatst.

Emmen, alcoholcontrole
Werd gisternacht op de Hondsrugweg in Emmen van 150 bestuurders een blaasproef afgenomen waarbij geen enkele bestuurder in aanmerking kwam voor een verder onderzoek.

Nieuw-Amsterdam, jeugdige daders bekennen vernieling Werden de afgelopen weken vijf jeugdige daders van 12 en 13 jaar gehoord ivm vernielingen in Nieuw-Amsterdam. Zo vernielden zij minstens 10 ramen van een school aan de Ringlaan en pleegden ook nog andere vernielingen zoals vernielingen van een regenpijp, ruiten en hekwerk van een winkel aan de Jachthoorn. De vernielingen werden gepleegd in januari en februari 1999.

Coevorden, diefstal postfiets
Deed gistermiddag omstreeks 16.00 uur een 40-jarige postbode uit De Krim aangifte van diefstal van zijn fiets met rode posttassen. Deze fiets was de afgelopen dagen weggenomen achter het postkantoor te Coevorden aan de Wilhelminasingel. De fiets heeft een waarde van f 250,-.

Assen, bromscooter weggenomen
Deed een 36-jarige man uit Assen aangifte van diefstal van zijn bromscooter. De plof werd gisteravond weggenomen en stond toen voor de woning van de aangever aan de Vondellaan. De waarde van de bromscooter is nog niet bekend.

Hoogeveen, pinnen met gestolen pas
Deed een 71-jarige vrouw uit Meppel aangifte dat met een van haar gestolen bankpas f 1.000,- van haar rekening was gepind. Afgelopen zaterdag was zij aan het winkelen in de Hoofdstraat in Hoogeveen toen zij ontdekte dat haar portemonnee weggenomen was. Zij meldde dat bij de politie en liet haar bankrekening blokkeren. Gisteren kreeg zij een bankafschrift waaruit de afschrijving bleek. Kort nadat zij de vermissing ontdekte werd twee keer een bedrag van f 500,- opgenomen bij een pinautomaat in Hoogeveen.

info@politie-drenthe.nl     Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe  

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie